‘İmamoğlu olmazsa İBB adayı kim olmalı?’ anketinden çarpıcı sonuç! Özgür Demirtaş detayı dikkat çekti

CHP’de değişim tartışmalarının fitilini ateşleyen Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde aday olmaması durumunda muhalefetin İBB adayının kim olacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili kamuoyu araştırması yapan ORC Araştırma, anket sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre, listenin başında CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül bulunuyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için partiler hazırlıklara başladı. Anket şirketleri de sahaya inerek seçmenlerin nabzını ölçmeye çalışıyor. ORC Araştırma yerel seçimlere ilişkin araştırmalarında İstanbul’a dair elde ettiği sonuçları paylaştı. “Seçmenlerin Oy Verme Davranışları” adlı araştırmada katılımcılara “Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmaması halinde, size göre muhalefetin önümüzdeki yerel seçimlerde adayı kim olmalı?” sorusu yöneltildi.

19-23 Temmuz tarihleri arasında yapılan araştırmada 2 bin 600 katılımcı ile yüz yüze görüşüldü. Katılımcılara herhangi bir aday ismi telaffuz edilmedi. Soru açık uçlu soruldu. Katılımcıların verdiği cevaplar şöyle oldu:

MUSTAFA SARIGÜL: YÜZDE 36,4

CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül’ün belediye başkanlığı konusunda uzun bir deneyimi var. İlk kez 27 Mart 1994 seçimlerinde aday olduğu; ancak kazanamadığı Şişli Belediye Başkanlığı’nı yine DSP adayı olarak katıldığı 1999 yerel seçimlerinde kazanarak görevi üstlendi. 2014’e kadar bu görevini sürdürdü. 2014 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Sarıgül, başkanlığı AKP adayı Kadir Topbaş’a 7 puan farkla kaybetti.

CANAN KAFTANCIOĞLU: YÜZDE 16,5

13 Ocak 2018 tarihinde yapılan CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu’na 12 Mayıs 2022 tarihinde sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından Yargıtay tarafından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası verildi ve siyasi yasak getirildi.

31 Mayıs 2022 tarihinde, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kararın infaza gönderilmesi üzerine Canan Kaftancıoğlu infaz işlemleri için Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi ve aynı gün içinde tahliye edildi. 14 Haziran 2022 tarihinde, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP üyeliği düşürüldü.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: YÜZDE 11,7

Ekonomist ve mühendis olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Demirtaş 1998 yılında finans doktorası için Boston College’a kabul aldı ve 2003 yılında doktor unvanını kazandı. Aynı yıl içerisinde New York Şehir Koleji Baruch College’da yardımcı doçent unvanıyla akademik kariyerine başladı ve 31 yaşında burada ‘tenür’ unvanını kazandı. Aynı zamanda NYU-Stern School of Business’da da dersler verdi. Akademik çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinden, Journal of Financial Economics, Management Science, Journal of Monetary Economics, Journal of Financial and Quantitative Analysis ve Review of Finance’de yayınlandı. 2012 yılında tenür unvanını bırakarak Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanlığını yürütmeye başladı. Demirtaş, sosyal medyayı aktif kullanmasıyla biliniyor.

‘İmamoğlu olmazsa İBB adayı kim olmalı?’ anketinden çarpıcı sonuç! Özgür Demirtaş detayı dikkat çekti

Ankette katılımcıların ismini belirttiği diğer adaylar şöyle sıralandı:

Özgür Özel: Yüzde 7,7

Gürsel Tekin: Yüzde 6,2

Buğra Kavuncu: Yüzde 4,1

Tanju Özcan: Yüzde 2,8

M. Murat Çalık: Yüzde 1,7

Diğer: Yüzde 12,9

‘İmamoğlu olmazsa İBB adayı kim olmalı?’ anketinden çarpıcı sonuç! Özgür Demirtaş detayı dikkat çekti

Yorumlar kapalı.