İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Fetret Dönemi’ yanıtı: Anlıyorum ki sizi bunalıma soktuk

İstanbul Büyükada'daki Taş Mektep açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u kazanmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "Fetret Dönemi" benzetmesine yanıt verdi. İmamoğlu, “Dört yıl olmuş, millet oy vermiş, sizi tıpış tıpış evine yollamış. Hâlâ sindiremiyorlar ve birtakım ifadelerde bulunuyorlar. Sizin fetret döneminizi yıkıp, israf döneminizi ortadan kaldıran bizler, anlıyorum ki sizi büyük bir bunalıma soktuk." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’na bağlı İBB Miras ekipleri, Büyükada’nın sembol mekanlarından Taş Mektep’i yeniden canlandırdı.

Mekanının yeniden açılışı için düzenlenen törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı. Açılışta konuşan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ınkendisine yönelik “Fetret Devri” benzetmesine de cevap verdi. İmamoğlu özetle şunları söyledi:

– Adalar, başından beri bizim için unutulmaz bir hazine. Ve bu hazinenin hak ettiği değere kavuşması için, yapacağımız oldukça fazla şey var. Çünkü Adalar, sadece bir yaşam alanı değil, bir kültür hazinesi, bir tarih hazinesi. Muhteşem bir miras ve tek şartı var. Mirası, mirasyedilere değil de mirası koruyan ve geliştirenlere teslim edildiğinde, bize çok özel fırsatlar yaratan bir bölge.

SİZE GÖRE ‘FETRET DÖNEMİ’ OLABİLİR, BİZE GÖRE…’

– Bugün gerçekten hala bakıyorum; dört yıl olmuş, millet oy vermiş, sizi tıpış tıpış evine yollamış, hala sindiremiyorlar ve birtakım ifadelerde bulunuyorlar. Efendim neymiş? Bizim bu dönemi, ‘fetret dönemi’ diye tanımlama cihetinde bulunuyor. Hem de ne yazık ki yeni seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanı, bunu bir cami açılışının önünde söylüyor.

– Yani bir caminin önünde söylenecek, herhalde en son söz, yalan konuşmaktır. O bakımdan, bu sözün orada söylenmesini kınıyorum. Çünkü, sizin fetret döneminizi yıkıp, israf döneminizi ortadan kaldıran bizler, anlıyorum ki sizi büyük bir bunalıma soktuk.

– O bunalım hala devam ediyor. O bunalımdan kurtulamadınız. İşte bugün, burada ortaya çıkan Taş Mektep, tam da bunun karşılığıdır. Yani geçmişten beri metruk halde bırakıp, dönüp bile bakmadığınız bu ve buna benzer İstanbul’un her köşesindeki ecdadın bize bıraktığı eserleri hak ettiği değere kavuşturmak; evet size göre ‘fetret dönemi’ olabilir, ama bize göre, tam aksine şehre hak ettiği değeri vererek, sizin hizmetinizde olan bir avuç insana hizmet etmek değil, insanlarımıza ve 16 milyon insanımıza hizmet etmenin karşılığı bir görüntüdür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım 2020’de çıkan yangının ardından restorasyonu tamamlanan Vaniköy Camisi’nin resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada İmamoğlu yönetimini eleştirip “İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresince hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul’u içinde sürüklendiği bu fetret devrinden hep beraber çıkartacağız” demişti.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Fetret Dönemi’ yanıtı: Anlıyorum ki sizi bunalıma soktuk

Yorumlar kapalı.