İngiltere Premier Lig’de bir ilk! Chelsea kulübü stadında iftar yemeği verecek

Chelsea, yaklaşan Ramazan ayı öncesi Premier Lig tarihinde bir ilke imza atacağını duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chelsea, yaklaşan Ramazan ayı öncesi bir açıklama yayınladı. Premier Lig devi, 26 Mart’ta Stamford Bridge’de iftar yemeği düzenleneceğini duyurdu. Chelsea’nin bu hamlesi, Premier Lig ve kulüp tarihinde bir ilk olacak.

İftarın, Ramazan ayında Müslümanlar ile bir araya gelerek oruçlarını açma fırsatı vermenin yanı sıra karşılıklı diyalog ve katılım için güvenli bir alan sağladığı kaydedildi. Chelsea’nin düzenleyeceği iftara kulüp personelinin yarı sıra, yerel cami üyeleri ve okul öğrencileri gibi Chelsea’nin Müslüman cemaatinin üyelerinin davet edileceği vurgulandı.

Chelsea Vakfının Başkanı Simon Taylor, “Ramazan Çadırı Projesi ile açık iftarımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bunu yapan ilk Premier Lig kulübü olmaktan gurur duyuyoruz. Ramazan’ı ve Müslüman topluluğunu tanımak, dini hoşgörüyü teşvik etme çalışmamızın çok önemli bir parçası. 26 Mart Pazar günü, insanları ağırlamak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Açık iftarın, 10. yılını kutlayan, insanları bir araya getirmeyi amaçlayan ve ödüllü bir hayır kurumu olan Ramazan Çadırı Projesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.

İngiltere Premier Lig’de bir ilk! Chelsea kulübü stadında iftar yemeği verecek

Yorumlar kapalı.