İngiltere’den Türkiye’ye mülteci gönderme planına muhalefetten tepki

İngiltere'de Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın yasa dışı göçmenleri Türkiye'yi gönderme planına muhalefet partilerinden sert tepki geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın başbakan olması halinde yasa dışı göçmenleri Ruanda’nın yanı sıra Türkiye’ye de gönderme planı yaptığı yönünde dış basında yer alan haberlere Türkiye’deki muhalefet partilerinden sert tepki geldi.

“Herkes aklını başına alsın”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, söz konusu haberlere ilişkin, “İngiltere’de başbakan adayının vaadi: İngiltere’deki mültecileri Türkiye’ye göndermek” değerlendirmesi yaparak, “Herkes aklını başına alsın. ‘Parayla, Türkiye’yi mültecilere açık hava kampı yapma’ dönemi artık sona eriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet ciddiyetiyle yönetileceği günler yaklaşıyor” dedi.

Ümit Özdağ: Türkiye eski sömürgeniz değil

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, “İngiliz Dışişleri Bakanı Ruanda’dan sonra Türkiye’ye de mültecileri geçici süre ile yollayabileceklerini söylemiş. Çanakkale/İstiklal Harbi’nde yenildiğinizi unuttunuz galiba. Türkiye eski sömürgeniz değil. 20 yıllık bir ara dönem olsa da devletimizin kurucusu hala Atatürk” ifadelerini paylaştı.

“İyi Parti, İngiltere’den gönderilen hiçbir mülteciyi kabul etmeyecektir”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Liz Truss’u etiketlediği sosyal medya paylaşımında İngilizce olarak, “Sevgili Liz Truss, tüm mültecileri Türkiye’ye göndereceğinizi söylediniz; ama İYİ Parti Başkan Yardımcısı olarak planlarınızı buna göre yapmamanızı tavsiye ederim. Çünkü İYİ Parti Türkiye’de yapılacak genel seçimleri kazanacak ve İngiltere’den gönderilen hiçbir mülteciyi kabul etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Utanç duymalılar”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da tepkisini dile getirdiği sosyal medya paylaşımında, “İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, başbakan olması halinde İngiltere’deki göçmenleri Türkiye’ye göndermek için görüşmelere başlayacağını söylüyor. AKP iktidarının dünyada hissettirdiği ilk düşünce “Türkiye göç merkezi”. Bu durumdan utanç duymalılar!” dedi.

İngiltere’den Türkiye’ye mülteci gönderme planına muhalefetten tepki

Yorumlar kapalı.