İnsan trafiği 1 milyon kişiyi aşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu, Kurban Bayramı’nda oluşacak yoğunluğun, salgın riskini artırabileceğine dikkat çekti. Kurban Bayramı sebebiyle hareketliliğin 1 milyon kişiyi aşacağı belirtilen açıklamada, “Bu insanların eve döndüğünde aile bireylerine teması ile kaçınılmaz olan kurban merasimleri düşünüldüğünde sayı ve riskler katlanmaktadır” ifadelerine yer verildi. Kurul, tedbir olarak da “Kurbanlar, yetiştirildiği yerde kesilsin” tavsiyesinde bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19’un hayatımıza girdiği günden bu yana pandemiye karşı alınması gereken tedbirler konusunda önemli uyarılarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Danışma Kurulu, Kurban Bayramı öncesinde bir araya geldi. Kurban Bayramı hazırlıklarının, pandemi tedbirleri kapsamında ele alınması gerektiğini vurgulayan Kurul, önemli tavsiyelerde bulundu.

BULAŞ RİSKİ ARTACAK

Geleneksel kurban ritüelleri nedeniyle kurban alanlarında denetimi zor insan trafiğine de dikkat çeken Kurul, bayram süresince muhtemel yaşanacakları sıraladı:

“Bilindiği gibi, büyükbaş kurbanda, genel olarak birden fazla aile ortak alım yaptığı ve aile bireyleri birlikte kurban seçmeye gittikleri için yukarıda verilen rakam daha da artacaktır. Kesim alanlarında da aynı sorunlar yaşanacak. Üç gün gibi kısa bir süre içinde ve de genellikle ilk gün gerçekleştirilen kesimler insan yoğunluğunu ayrıca artıracaktır. Resmi olmayan alanlarda ve tamamen denetimsiz kesim yapılan yerleri de kattığımızda, kurban nedeniyle oluşan insan trafiğinin 1 milyon kişiyi aşacağı tahmin edilmektedir. Bu insanların eve döndüğünde aile bireylerine teması ile kaçınılmaz olan kurban merasimleri düşünüldüğünde sayı ve riskler katlanmaktadır. Diğer şehirlerden gelen çok sayıdaki üreticinin, bayram sonrası dönüşleri bulaş riskini artıracaktır. Bu yıl kurbanlık hayvanların İstanbul’a giriş tarihi 5 Temmuz olarak belirlenmiştir. Kurbanlık alanların yapım çalışmaları ise bundan çok önce başlamaktadır. Yaklaşan organizasyonun, Covid-19 tedbirleri açısından değerlendirilmesi, risklerin minimuma indirilmesi için önlemler alınması ve kamuoyunun konuya ilişkin bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir.”

İnsan trafiği 1 milyon kişiyi aşacak

Yorumlar kapalı.