İpek Özkal Sayan, Memleket Partisi’ndeki istifaların ardından açıklama yaptı

Memleket Partisi’nde yaşanan istifaların ardından göreve gelen yeni parti sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, "Memleket Partisi dağılmıyor. Bu zorlu bir süreç. Katılanlar da ayrılanlar da olur. Memleket Partisi olarak biz dimdik ayaktayız" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muharrem İnce liderliğinde 13 ay önce kurulan Memleket Partisi’nin yönetiminde üst düzey ayrılıklar yaşandı. Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili olan Gaye Usluer ile partinin Genel Sekreteri Hakkı Akalın’ın aralarında bulunduğu altı üst düzey yönetici istifa etti.

İnce yaşanan istifaları, “Kuruluş sancıları” olarak nitelendirdi ve bundan kurtulmak için olağanüstü kurultaylarını toplayacaklarını açıkladı. Bu arada istifa eden Usluer’in yerine MYK’de Parti Sözcüsü olarak Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Genel Başkanvekilliği’ne Nurdan Şahin Demirbağ seçildi.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Sayan göreve gelişinin ardından Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuştu. İstifaların ardından göreve geliş süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Sayan, İnce’nin parti kuruluşundan önce başlattığı Memleket Hareketi’yle birlikte siyasete atıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Ben akademisyenim. Konuşmak benim işim, sevdiğim de bir iş. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesiyim. Siyasete Memleket Hareketi’yle birlikte girdim. Memleket Hareketi’ne girmemle ömrümü buna vakfettim gibi bir şey oldu. Genel Başkanımızı hiç yalnız bırakmadım. Memleket Hareketi’nden Memleket Partisi’ne geçen süreçte her evresinde yer aldım. Parti bizim elimize doğdu. Bütün MYK üyeleriyle birlikte partimizi doğurduk. O yüzden her şeyi çok iyi biliyorum ve bizimle beraber var oldu. Tabii ki görev verilirse seve seve üzerime düşen görevi yapmaya çalışacağım. Siyaset böyle zor bir süreç. Gelenler, katılanlar oluyor, ayrılanlar oluyor ama biz Memleket Partisi olarak yolumuza devam edeceğiz. Ben de üzerime düşen her görevi seve seve yapmaya hazırım. Elimden geleni yapacağım.”

“MEMLEKET PARTİSİ DAĞILMIYOR”

Memleket Partisi’nde yaşanan üst düzey ayrılıkların arından kamuoyunda gündeme gelen “Parti dağılıyor mu” sorusuna Sayan, “Memleket Partisi dağılmıyor. Bu zorlu bir süreç. Katılanlar da ayrılanlar da olur. Memleket Partisi olarak biz dimdik ayaktayız. Yeni görevler, rol dağılımları yapılacak ve herkes üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacak. Ben kendi adıma bunun sözünü veriyorum” ifadeleriyle yanıt verdi.

Muharrem İnce’nin istifalara ilişkin “Kuruluş sancıları” ifadelerini kullandığı hatırlatılan Sayan, “Kuruluş sancıları ne demek? Bunu açabilir misiniz?” sorusuna da yanıt verdi. Memleket Partisi olarak birkaç gün içerisinde yazılı açıklama yapılacağını ifade eden Sayan, MYK’da görüşmelerin yapılacağını ve bunların sonucunun duyurulacağını ifade etti.

İpek Özkal Sayan, Memleket Partisi’ndeki istifaların ardından açıklama yaptı

Yorumlar kapalı.