iPhone’da pil sağlığını koruma yöntemleri

İphone telefon modellerinde batarya sağlığını korumak için yapmanız gereken şeyler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

iPhonun’un son çıkan modelleriyle birlikte pil konusunda geliştirmeler yapılmış olsa da pil performansı ve batarya kapasitesi konusunda ne yazık ki Android cihazların bir adım gerisindeler. Günümüzde kullandığımız neredeyse bütün telefonlarda pil performansı genel olarak kullanıma bağlı  değişmekle beraber aktif kullanımda bir günü çıkaramıyor ve ihtiyacımız olduğu zamanlarda şarj etmek zorunda kalıyoruz. Bu yazımızda hem günlük kullanımda hem de uzun vade de Iphone telefonlarda pil sağlığınızı korumak için yapmanız gerekenleri sıraladık.

İyileştirilmiş Pil Şarjı

iPhone’larda pilin eskime hızını yavaşlatmak için günlük şarj rutininizi öğrenip telefonunuzu kullanmaya ihtiyacınız olduğu kadar dolduran bir optimizasyon aracı bulunmaktadır. Bu özelliği aktif ederek uzun vadede pilinizin sağlını korumaya yardımcı olursunuz.

Ayaralar>  Pil> Pil Sağlığı> İyileştirilmiş Şarj

Otomatik parlaklık

iPhone’larda bulunan ışık sensörü içinde bulunduğunuz ortamın ışığını algılayarak telefonun ekranına ortam ışığına uygun bir şekilde parlaklık verir örneğin ekranınız siz kapalı bir alandayken daha az parlaklıkta çalıştırır böyle pilden tasarruf sağlanır.

iPhone otomatik parlaklık nasıl açılır: Ayarlar > Duvar Kağıtları ve Parlaklık > Otomatik Parlaklık Açık

Ekran parlaklığının düşük olması

Telefonunuzun parlaklığı otomatik parlaklıktayken bile size fazla parlak geldiği zamanlarda parlaklığı azaltmak daha uzun kullanım için tasarruf sağlayacaktır.

Duvar kağıdı seçimi

İos 7’ ile birlikte hayatımıza giren hareketli ve dinamik duvar kağıtları görsel olarak çok güzel olmakla beraber arka planda pili zayıflatır. Daha sade ve düz renklerde seçebileceğiniz duvar kağıtları pilden tasarruf etmenizi sağlar.

Wi-fi, Bluetooth

iPhone’da bağlantı işlemlerimizin çoğunu denetim paneliyle yapıyoruz. Bağlantı özelliklerini tamamen açık ya da kapalı ayarlamak pilinizden çok fazla tasarruf etmenizi sağlar. Örneğin; wi-fi ya bağlıyken denetim  panelinde wi-fi simgesine bastığımızda Android modellerinde olduğu gibi wi-fi özelliği kapanmaz  sadece bağlı olduğunuz modem ile bağlantınızı kesmiş olursunuz ama arka planda wi-fi özelliği çalışmaya, yeni ağ aramaya devam eder ve pil ömrünüzün kısalmasına neden olur. Wi-fi ve bluetooth bağlantılarınızı kullanmadığınız zamanlarda ayarlar bölümünden tamamen kapalı hale getirmeniz bataryanızı gün içerisindeki kullanımda pozitif olarak etkileyecektir.

Konum servisleri ve Veri bağlantısı

Telefonlarımızda en çok şarj yiyen özelliklerinden ikisi gps ve veri bağlantısıdır arka planda hem konum hem de mobil veri bağlı olduğu bütün programları yenilediği için yoğun pil tüketimine sebep olur kullanılmadığı zamanda bu özellikleri kapatmak pilden tasarruf yapmanızı sağlayacaktır.

Arka planda uygulama yenileme özelliği

iPhone’da arka planda uygulama yenileme özelliği kullandığınız uygulamaları internet üzerinden tazeleyerek siz tekrar uygulamaya girmeden size yenileme sunar. Böylece siz o uygulamaya girdiğinizde görmediğiniz akışı görür veya bildirimleri alırsınız. Bu özelliği kapatmak ise arka planda internet üzerinden sürekli yenileme yapmadığı için size ekstra bir tasarruf sağlayacaktır. Ayrıca bu özelliği tamamen kapatmak istemezseniz uygulamalarınız tek tek seçerek de bu özelliği açık veya kapalı hale getirebilirsiniz.

Otomatik kilit süresini en aza indirmek

Otomatik kilit süresini en az seviyede tutmak telefonu bir an için kilitlemeden bırakmak zorunda kaldığınız senaryolarda ekranın kısa bir süre içerisinde kapanması, boş yere çalışmadığı için daha az şarj tüketmesini amaçlamaktadır

Ayarlar > Genel > Otomatik Kilit > Seçeneğinizi belirleyin

iPhone’da pil sağlığını koruma yöntemleri

Yorumlar kapalı.