İran konsolosluğu ateşe verildi

Irak'ın Kerbela kentinde, aktivist İhab El Vazni’nin bir suikast sonucu öldürülmesine yönelik düzenlenen protestolarda İran konsolosluğu ateşe verildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iraklı protestocular, ülkenin önde gelen aktivistlerinden İhab El Vazni’nin öldürülmesinin ardından Irak’ın Kerbela kentinde geniş çaplı protesto gösterileri düzenledi.

İran’a yönelik sert eleştirileri ile bilinen hükümet karşıtı aktivist Vazni, 2019’daki hükümet karşıtı protestolar sırasında bir suikast girişiminden sağ kurtulmuş, ancak Pazar günü Kerbela’daki evinin önünde kimliği belirsiz saldırganlar tarafından öldürülmüştü.

Vazni suikastini üstlenen herhangi bir örgüt olmazken göstericiler, İran destekli milisleri suçluyor.

SERT ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Russian Today’de yer alan habere göre, Vazni’nin ölümünden saatler sonra sokaklara çıkan protestocular, yolları kapatarak sokaklarda barikatlar kurdu. Kısa sürede sayıları artan protestocular, El Vazni’nin ölümünden sorumlu tuttukları İran İslam Cumhuriyeti konsolosluğunu da ateşe verdi.

Yerel kaynaklar, binadaki güvenlik güçlerinin protestocuları püskürtmek için gerçek mühimmat kullandığını ve göstericilerle güvenlik güçleri arasında sert çatışmalar yaşandığını bildirdi.

PROTESTOLAR DİĞER KENTLERE SIÇRADI

Öte yandan NasıriyeNecefVasit ve diğer şehirlerde de benzer protestoların yaşandığı bildirilirken, videolarda da duyulan silah seslerine rağmen ölü ya da yaralı sayısı hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamadı.

2019 protestoları sırasında da kentteki İran konsolosluğu protestocular tarafından hedef alınmıştı.

İran konsolosluğu ateşe verildi

Yorumlar kapalı.