İran’da Premier Lig maçının canlı yayını, kadın hakem şort giydiği için en az 100 defa kesildi

İran devlet televizyonu, Manchester United-Tottenham maçının canlı yayınını, kadın hakemin bulunduğu görüntüleri sansürlemek için kesti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar günü oynanan Premier Lig maçında Sian Massey-Ellis yardımcı hakem olarak görev yaptı.

Britanya’da yaşayan İran doğumlu gazeteci ve aktivist Masih Alinejad’ın, İran’daki başörtüsü uygulaması ve cinsiyetçi politikalara karşı 2014’te başlattığı My Stealthy Freedom  (Gizli Özgürlüğüm) hareketinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, maçın hakemin şort giydiği ve dizleri göründüğü için sansürlendiği belirtildi.

Facebook üzerinden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

İran’da sansür; aynı tas aynı hamam.

Bu bir şaka değil. İran devlet televizyonu, yardımcı hakem şort giydiği için futbol maçının görüntülerini en az 100 kez kesti.

Sansür sırasında Massey-Ellis’in giydiği şorttan dizlerinin göründüğü kareler yerine, izleyicilere maçın oynandığı Tottenham Hotspur Stadyumu’nun dışından görüntüler verildi.

Grubun açıklamasında, “Sansür, İran İslam Cumhuriyeti’nin DNA’sında var. Bu uygulamayı normalleştirmemeliyiz. Bu bizim kültürümüz değil. Bu baskıcı bir rejimin ideolojisi” ifadeleri de yer aldı.

2019’da da Almanya Birinci Ligi’nde düzenlenen Augsburg-Bayern Münih maçı, müsabakayı yöneten kadın hakem Bibiana Steinhaus’un giydiği kıyafetlerin “kurallara uymaması” nedeniyle yayımlanmamıştı.

İran’da Premier Lig maçının canlı yayını, kadın hakem şort giydiği için en az 100 defa kesildi

Yorumlar kapalı.