Işın Karaca’dan eski eşi Sedat Doğan hakkında yeni hamle: Ömür boyu konuşamayacak

Işın Karaca, 2011 yılında Sedat Doğan ile evlenmiş, 2013'te boşanmıştı. İkilinin bu evlilikten Mia adında bir kızları olmuştu. Işın Karaca, sosyal medya ve televizyon kanalları üzerinden kendisi ve kızı hakkında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla eski eşini şikayet etti. Mahkeme, Sedat Doğan hakkında kararı açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 yıl önce anlaşmalı olarak boşanan Sedat Doğan ile Işın Karaca‘nın kızları Mia’nın velayeti anneye verildi. Sedat Doğan’ın dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karıştığı ve Brezilya’daki mahkumiyetini tamamlamasının ardından Işın Karaca ile yeniden davalık oldu.

Sedat Doğan, Işın Karaca’nın o dönem evli olduğu Tuğrul Odabaş’ın sosyal medyadan küçük kız Mia ile olan fotoğrafını paylaşmasının ardından tehdit içerikli video yayınladı. Daha sonra bir televizyon programına bağlanan Sedat Doğan, Işın Karaca hakkında iddialarda bulundu.

Işın Karaca, Sedat Doğan’ın programda yaptığı açıklamaların ardından kızı Mia’nın pedagojik olarak zarar gördüğünü öne sürdü. Avukatı Levent Karakoç aracılığıyla açıklamada bulunan Işın Karaca, Sedat Doğan’ın çocuğunu hiçbir zaman umursamadığını dava dilekçesinde belirtti.

Avukat Karakoç, “Sedat Doğan, açıklamalarıyla evladı üzerinden pirim yapmakta, çocuğuna zarar vermektedir. Davalının her açıklaması yüzünden Işın Karaca sanatından ziyade polemiklerle gündeme gelmektedir. Uyuşturucu bağımlılığı, işlediği suçlar ve tüm bunlara rağmen çıkıp müvekkili zan altında bırakabilecek söylemlerde bulunan Sedat Doğan hakkında mahkemeden konuşmama kararı verilmesini istiyoruz. Müvekkilimiz, Sedat Doğan’ın kendisi ve küçük kızından uzak durmasından başka bir şey istememektedir” dedi.

Davalının her açıklaması yüzünden Işın Karaca sanatından ziyade polemiklerle gündeme gelmektedir. Uyuşturucu bağımlılığı, işlediği suçlar ve tüm bunlara rağmen çıkıp müvekkili zan altında bırakabilecek söylemlerde bulunan Sedat Doğan hakkında mahkemeden konuşmama kararı verilmesini istiyoruz. Müvekkilimiz, Sedat Doğan’ın kendisi ve küçük kızından uzak durmasından başka bir şey istememektedir” dedi.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre; İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına Işın Karaca’nın avukatı Levent Karakoç katıldı. Duruşmada söz alan Işın Karaca’nın avukatı Levent Karakoç, “Sedat Doğan’ın eylemlerinin saldırı niteliğinde olduğu sabittir.

Davalının, müvekkil ve küçük kızının kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyabilecek paylaşım ve yorumlar yapmamasını ve konuşmamaya mahkum edilmesini istiyoruz” dedi.

Hürriyet’in haberine göre; İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına Işın Karaca’nın avukatı Levent Karakoç katıldı. Duruşmada söz alan Işın Karaca’nın avukatı Levent Karakoç, “Sedat Doğan’ın eylemlerinin saldırı niteliğinde olduğu sabittir.

Kararını açıklayan mahkeme, Işın Karaca’nın davasını kabul etti. Sedat Doğan’ın hukuka aykırı eylemlerinin tespitine karar veren mahkeme, Işın Karaca ve çocuğunun kişilik haklarına saldırı taşıyabilecek benzer fiillerde bulunmamasına ve herhangi bir medya iletişim aracında konuşmamasına karar verdi.

 

Işın Karaca’dan eski eşi Sedat Doğan hakkında yeni hamle: Ömür boyu konuşamayacak

Yorumlar kapalı.