İşitme engelli gence eşcinsel diyerek işkence yaptı: Sosyal medya ayağa kalktı

Fırat Delikanlı isimli bir kullanıcının yayınladığı görüntüler büyük tepki çekti, #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası başlatıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nde bir gencin darp edildiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Sosyal medyada Fırat Delikanlı ismini kullanan bir kişi, işitme engelli bir gence işkence yaptığı anların video ve fotoğraflarını paylaştı.

Fırat Delikanlı, işkence belgelerine “Erkek seks gay sapık şerefsiz duydum ne zaman gördüm tutum kavga yüzü parça kan ağır geçmiş olsun … sapık gay pişlik” şeklinde bir not da ekledi.

Görüntülerin sosyal medyada yaygınlaşması üzerine #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası başladı.

Aynı kişinin daha önceden beraber olduğu bir kadına şiddet uyguladığı da iddia edildi.

Resmi makamlardan konu hakkında henüz bir açıklama gelmezken Fırat Delikanlı hakkında  yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.

Aydın Barosu Başkanı’ndan açıklama: Suç Kocaeli’nde işlendi

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, sosyal medya hesabından işkence görüntüleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Suçun aydında değil Kocaeli’nde işlendiğini ve soruşturmanın burada takip edildiğini ifade etti.

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir tarafından olayın bizzat takip edildiğini belirten Bozkurt’un mesajı şöyle:

GÖZALTINA ALINDI

İzmit’te kavga ihbarına giden polis ekipleri, gözaltına aldıkları şüphelileri polis merkezine götürdü. Burada yapılan kimlik kontrolünde ise, şüphelilerden birinin Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında ‘adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından yakalama kararı çıkartılan Fırat Kaya olduğu belirlendi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fırat Kaya’yı yakalayarak gözaltına aldı. Son gelen bilgilere göre Kaya’nın ifadesi alınıyor.

İşitme engelli gence eşcinsel diyerek işkence yaptı: Sosyal medya ayağa kalktı

Yorumlar kapalı.