İsmailağa’daki kan donduran çocuk istismarına ünlüler isyan etti! “Hadım edilmeliler!”

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını 29 yaşında biriyle evlendirmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Kan donduran çocuk istismarına başta Şahan Gökbakar, Haluk Levent olmak üzere ünlülerden de tepki geldi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmailağa Cemaati’ne bağlı vakfın kurucusu olan Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını H.K.G.’nin 29 yaşındaki adamla zorla evlendirilmesi kan dondurdu.

6 yaşındaki çocuğun ‘evlendirdiği’ne ilişkin fotoğrafların ortaya çıkmasından sonra olaya dair detaylar şoke etti.

İddiaya göre 6 yaşındaki kız ile 29 yaşındaki K.İ. isimli tarikat mensubu arasında imam nikahı kıyıldı. Küçük kız ifadesinde cinsel istismarın kendisine oyun gibi gösterildiğini anlatarak ‘Annemle babam ona damadım diyordu’ dedi.

Kan donduran detaylar ve fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından sosyal medyadan olaya tepki yağınca Bakanlık da harekete geçti. Sosyal medyada günlerdir konuşulan olaya Ebru Şancı’dan Şahan Gökbakar’a ünlü isimlerden de tepki yağdı.

İşte ünlü isimlerden gelen tepkiler;

TAN TAŞÇI

“Bu ülkede 6 yaşında bir kız çocuğuna gelinlik giydiriliyor ve buna evlilik deniliyor. Sonra bu ufacık bebek, dedesi yaşında adamla aynı yatağa giriyor!  Bu sürekli oluyor… Tabi ki bu sapkınlıkların önüne kanunla geçilebilir, peki neden yapılmıyor?  Neye hizmet ediliyor?”

 

ŞAHAN GÖKBAKAR

“6 yaşında be… 6 ulan 6… 29 yaşında adamla dini nikah kıyılır mı 6 yaşında çocuğa? Nasıl insanlarsınız siz? 6 yaşında kızı olan bir baba olarak utanıyorum. İçim sıkılıyor!”

 

HALUK LEVENT

“6 yaşında daha

6 yaşında daha

6 yaşında daha

6 yaşında daha

6 yaşında daha

6 yaşında ya 6

Allah belanızı versin!Hala “yok ya iftiradır yalandır bak şu şöyle dedi” diye twit atan arkadaşlar!!!

Yormayın kendinizi.Olay gerçek!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı da olaya müdahil oldu. Artık enerjinizi bu kızın yaşadıklarını düşünmeye ayırın. Lütfen ama lütfen”

 

GÜLBEN ERGEN

“Çoğun rızası?? Çocuk? 6 yaşında? Bebeklikten çocukluğa geçiş yıllarında”

 

MUSTAFA SANDAL

“6 yaşındaki bir yavrunun evlendirilip gelinlik giydirilmesi tam anlamıyla #çocukistismarı’dır. Buna sebep olan herkes cezalandırılmalı ve bu skandala sessiz kalınmamalıdır!”

GÖKHAN ÖZOĞUZ

“Tek bir cümle

Çocuklara tecavüz edenler Hadım edilmelidir !”

 

 

 

İsmailağa’daki kan donduran çocuk istismarına ünlüler isyan etti! “Hadım edilmeliler!”

Yorumlar kapalı.