Ispanak tüketirken bunu sakın yapmayın! Zehirlenmeye neden olabilir…

C, E ve B vitaminlerinin yanı sıra, magnezyum, demir ve kalsiyum açısından oldukça zengin bir besin olan ıspanak, aynı zamanda A vitaminiyle de göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Uzmanların sık sık tüketin diyerek tavsiye ettiği ıspanakla ilgili dikkat etmemiz gereken bazı detaylar var. Eğer bunlara dikkat etmezsek ıspanak zehir saçabilir…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı bir besin türü olan ıspanak, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar. Ancak ıspanağı yanlış tüketmemiz durumunda çeşitli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliriz.

Pişirmeden önce iyice yıkamamız gereken ıspanağı tüketirken, bazı noktalara da dikkat etmemiz gerekir.

ISPANAK TÜKETİRKEN DİKKAT EDİN

Ispanak, yanlış tüketilmesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Taze tüketilmesi tavsiye edilen ıspanağın tekrar ısıtılması vitaminleri öldürüyor. Bunun yanında, zehirlenmelere de yol açabilir.

Nitrat bakımından zengin olan bu sebze tekrar ısıtılınca içerisindeki nitrat, yüksek ısıya maruz kaldığı için sağlığa çok zararlı olan nitrite dönüşebilmekte. Nitritin fazla tüketimi sağlığa ciddi zararlar verirken besin zehirlenmesine neden olacağı da bilinmektedir.

ISPANAK NASIL TÜKETİLİR?

-Ispanak iyice yıkanmalı ve hasarlı yapraklarından arınmalıdır.

-Yabani otları temizlenmeli.

-Tükettikten sonra buzdolabına kaldırılmalı ve tekrar ısıtılmamalıdır.

-Ispanağın yanında, patates, pirinç, tavuk, mantar ve yumurta da tekrar ısıtıldığında zehir saçabilme ihtimali bulunduran besinlerdendir.

Ispanak tüketirken bunu sakın yapmayın! Zehirlenmeye neden olabilir…

Yorumlar kapalı.