İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan turistler isyan etti: Otele ihtiyacımız var

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda mahsur kalan yolcular "We need hotel" sloganları atarak durumu protesto etti. Havalimanına çevik kuvvet polisi getirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İstanbul Havalimanı’nda kar nedeniyle uçuşlar durduruldu. İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan yabancı yolcular bu durumu protesto etti. Terminal içerisinde ihtiyaçların karşılanmamasından yakınan yabancı yolcular, “We need hotel” (otele ihtiyacımız var) sloganları attı. Protestolar nedeniyle çevik kuvvet polisleri de turistlerin bulunduğu alana yönlendirildi.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ve THY, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı tüm uçuşların durduğunu açıklamıştı. Çok sayıda yurttaş ve yabancı turist de alanda ve apronda bekletilen uçaklarda 9 saatte kadar sürelerle mahsur kaldı. Geceyi havalimanında geçiren yolcular, yiyecek-içecek sıkıntısı da yaşadı. Konaklama yeri ayarlanması ve ihtiyaçların karşılanmasını isteyen yabancı yolcular ise slogan atarak tepki gösterdi.

“WE NEED HOTEL!”

Yolcuların “We need hotel” (otele ihtiyacımız var) sloganları sonrasında terminal içerisinde olay çıkmaması için emniyet güçleri yolcuların bulunduğu alana yönlendirildi.

 VATANDAŞLARDAN TEPKİ: HANİ BU HAVALİMANI DÜNYA ÇAPINDAYDI

Türk yolcular ise 29 Ekim 2018’de hizmete giren havalimanının “Dünya çapında” olduğunun iddia edildiğini hatırlatarak, “Hani bu havalimanı dünya çapındaydı. Kar yağdı iki gündür uçuş yapılamıyor” dedi.

“DÜNYA ÇAPINDA ŞAHESER”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Havalimanı için “Gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye’nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir” açıklamasını yapmıştı.

Uzmanlar, İstanbul Havalimanı’nın ihale ve yapım sürecinde, yer seçiminin yanlış olduğunu belirterek, bölgenin kentin hava hareketlerinden en çok etkilenen yer olduğu, uçuşların burada sık sık kesintiye uğrayacağı ve olası kazalar açısından çok riskli olduğu uyarısını birçok kez yapmıştı.

 

 

İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan turistler isyan etti: Otele ihtiyacımız var

Yorumlar kapalı.