İstanbul’daki konsoloslukların kapatılmasına Bakan Soylu’dan tepki: Türkiye’ye karşı psikolojik harp yürütülmekte

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın İstanbul başkonsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatmalarına tepki gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollanda, İngiltere ve Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun ardından Beyoğlu’nda bulunan Fransa Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle geçici bir süreliğine kapatıldı. Pierre Loti Fransız Lisesi de güvenlik gerekçesiyle eğitime ara verdiğini duyurdu.

“15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 5 KİŞİ TUTUKLANDI”

Gelişmelerin ardından kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu. Türkiye’ye karşı psikolojik bir harp başlatıldığını öne süren Soylu, “İşin hikayesi şudur; farklı bir ülkenin bir istihbarat elemanı, Türkiye’de DEAŞ mensubu olabileceği düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş. Devletimiz o anı net bir şekilde izlemiştir. Elemanlık teklif ettikleri ile birlikte birkaç gezinti gerçekleştirdi o şahıs. Ardından bu istihbarat elemanı Türkiye’yi terk etmiş, bu istihbarat elemanı istediklerini elde edemeyince ilk reaksiyonu ve bilgiyi veren ülkeye bu bilgiler pazarlamış. Ondan sonra da Türkiye’de bir DEAŞ saldırısı olabilecek anlayışı ile beraber psikolojik harp yürütülmektedir. O istihbarat elemanının kim olduğunu Türkiye Cumhuriyeti biliyor. 15 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı 60 milyon turist hedefi koyduğumuz günde, Türkiye’de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. İstedikleri kişileri hapisten çıkaramayınca metnin altına imza atan büyükelçiler, Türkiye’ye hukuk operasyonu yapmak isteyen büyükelçiler, şimdi Türkiye’ye bir terör operasyonu gerçekleştirmeye çalışıyorlar.” dedi.

“BİZ HANGİ BAYRAĞI SALLADIĞIMIZI BİLİYORUZ”

Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Güya dost ve müttefik olarak bildiklerimiz bizimle F-16 pazarlığı yapanlar, siz kimle dalga geçiyorsunuz. Siz senatoda geçmiş olan mühimmat dahil birçok taahhütlerinizin hangisine sadık kaldınız ki? İstiklal Caddesi’nin saldırısının arkasında sizin koyun koyuna yattıklarınızın olduğunu bilmiyor muyuz? Bunlardan bir tanesini biz yapsak dünyaya Türkiye’yi terör devleti diye yayarlar. Bizi bir yılan gibi ısırmaya çalışanların kim olduklarını biliyoruz. Eski Türkiye’de olsaydık bugün Tendürek’te PKK olurdu. Biz hangi bayrağı salladığımızı biliyoruz. Biz hangi emaneti aldığımızı biliyoruz.”

İstanbul’daki konsoloslukların kapatılmasına Bakan Soylu’dan tepki: Türkiye’ye karşı psikolojik harp yürütülmekte

Yorumlar kapalı.