İstanbul’u terk eden Ceylan Ertem depremden sonra arkadaşlarına seslendi: Başka şehirlere yayılın! Verdiğiniz kiraların…

Uzun süredir deprem endişesi nedeniyle köyde yaşayan şarkıcı Ceylan Ertam, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremlerin ardından İstanbul’daki arkadaşlarına ‘taşının’ çağrısında bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük  yıkıma neden oldu. 40 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin ardından şarkıcı Ceylan Ertem’in Instagram hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Deprem korkusundan dolayı geçen yıl İstanbul’u terk edip köyde yaşamaya başlayan Ceylan Ertem yanından ayırmadığı düdüğünü paylaşıp şunları yazdı:

“Yıllardır taşınırken hep en unutmadığım. Hep yatak başımda, böyle bir tedirginliktir. Aklımdan çıkmaz. Albüm kayıtları için bile şehir merkezini seçmeyip alternatif stüdyolar arama çalışmalarımı, ‘ya evet akustiği mükemmel ama çok katlı ve tehlikeli’ dediğimi on kere duymuştur çevrem. Belki çok anlamadı birçok arkadaşım ama mümkün değil tedbiri elden bırakmak.”

“ÖZELLİKLE ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM”

“İhmal etmeyelim çantalarımızı da hazır edelim. Nerede yaşıyorsak yaşayalım evimizdeki köpek, kedi evlatlar için de önlemlerimizi alalım. Stoklarımızı yapmaya çalışalım. Özellikle 09.00-18.00 çalışmayan arkadaşlarıma sesleniyorum, köylere uzatın elinizi, olabiliyorsa başka şehirlere yayılın. İstanbul’un merkezinin sakinleşmeye ihtiyacı var. Yukarıdan bir yerden bakıp kolayca ‘taşının’ demiyorum. Ama yapabiliyorsanız zaten İstanbul’un kuzeyinde ya da memleketin başka köylerinde, kasabalarında verdiğiniz kiraların yarısını ödeyeceksiniz. Çoluk çocuk için de okullar daha uygun üstelik. Çözülür her şeye bir yol bulunur.”

İstanbul’u terk eden Ceylan Ertem depremden sonra arkadaşlarına seslendi: Başka şehirlere yayılın! Verdiğiniz kiraların...

“Kadıköy, Cihangir, Nişantaşı bu semtler zorunlu değil. Özellikle müzisyen dostlarım için yazıyorum. Benden minicik bir tavsiye. Gerçekçi bulmayanlar olabilir ama sadece birkaç dakika bile olsa bu alternatifi düşünmenizi çok çok isterim.”

 

İstanbul’u terk eden Ceylan Ertem depremden sonra arkadaşlarına seslendi: Başka şehirlere yayılın! Verdiğiniz kiraların…

Yorumlar kapalı.