İYİ Parti’den gündeme oturam Kılıçdaroğlu çıkışı: Kemal Bey’in adaylığını onaylayacak noktada değiliz

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sokaktan itiraz olduğunu belirterek "Kemal Bey adaylıkta diretirse İYİ Parti kendi adayını çıkartabilir" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altılı Masa’nın aday belirleme sürecinin yol haritasının konuşulacağı bugünkü toplantı öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı‘dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun adaylığına ilişkin net bir itiraz geldi. Habertürk’ten Nagehan Alçı‘ya konuşan Paçacı, kendi partilerindeki eğilimin Ekrem İmamoğlu’ndan yana olduğunu, Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde ise çoklu aday formülüne dönülebileceğini belirtti.

Alçı’nın yazısından bir bölüm şöyle:

Ben aday tartışmalarını sorarak başladım ancak Paçacı önce bir genel değerlendirme yapmak istedi.

Şunları söyledi:

“Nagehan Hanım, biz başından itibaren ‘kazanacak aday’ diyoruz. Zaten herkes bu tanımda mutabık olacaktır. Öncelikle ben Tayyip Bey’in kaybedeceği kanaatindeyim.”

Cihan Bey’e “Madem Tayyip Bey kaybedecek o zaman bundan kim aday olsa kazanacak sonucu çıkar, kazanacak aday vurgusu anlamını yitirmez mi?” diye sordum.

“Doğru bir soru ancak burada nüanslar var” diyerek devam etti:

“Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, ‘dürüst değil mi?’ diye soruyoruz, ‘dürüst’ diyorlar. ‘Devlet tecrübesi yok mu?’ diyoruz ‘var’ diyorlar. ‘E o zaman?’ ‘Ama olmaz…’ Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var.”

NOT: Paçacı, üzülerek toplumdaki mezhepsel ön yargılara işaret ediyor burada ama ben Nagehan Alçı olarak bu ön yargılarla mücadele etmemiz gerektiği kanaatindeyim, 2023 Türkiye’si böyle ön yargılara teslim olacak bir ülke olmamalı

“Kemal Bey son derece kararlı, partisi de yekvücut şekilde arkasında sapasağlam duruyor. Siz Kılıçdaroğlu ile ilgili sahada olumsuz bir tablo var dediniz. Ne olacak o halde? Sayın Akşener ve İYİ Parti Kemal Bey’in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?” diye sorduğumda Cihan Bey,

“Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir.”

“Sizce hangisi daha olası?”

“İkincisi gibi görünüyor.”

“O zaman ne olur?”

“6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir.”

“Böyle bir senaryo mümkün mü? İYİ Parti aday olarak kimi çıkarır? Ekrem İmamoğlu’nu mu?”

“Bakın partide genel hava Ekrem Bey’den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP’li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır.”

“Meral Hanım kendisi aday olur mu bu durumda?”

“Hayır, Meral Hanım başından beri çok net bir şekilde kendi ile ilgili feragatte bulundu, hedefini koydu.”

“Sayın Akşener ısrarla 2018’deki yanlışa düşmeyeceğini, ortak adayda ısrar edeceğini söylüyor ama Cihan Bey” deyince…

“Tabii esas arzumuz ortak aday, ben size tüm seçenekleri sıralıyorum, böyle bir şey olacak demiyorum Nagehan Hanım. Size söyledim, partide genel eğilim Sayın İmamoğlu’na yakın ancak Sayın Kılıçdaroğlu’nun önermesi koşulu ile”

Sayın Paçacı bu durumda bugünkü toplantıda neler konuşulacak? İsim zikredilecek mi? Ve partideki genel hava böyleyse Sayın Kılıçdaroğlu’nun ismi geldiği takdirde adaylığına Sayın Akşener onay verecek mi?

“Nagehan Hanım parti yetkili kurulları şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak.”

“İYİ Parti’de daha fazla Mansur Yavaş’ın adaylığına sıcak bakıldığı yönünde bir iddiayı seslendirenler de var. Bu iddiaya ne diyorsunuz?”

“Bizim partide başından beri hava aynıydı aslında. Mansur Bey’e yönelik tercih hiçbir zaman daha baskın olmadı. Ancak bugünkü toplantıda Genel Başkan masaya herhangi bir isim getirmeyecek, prensip olarak aday belirleme sürecini ele alacak, ancak diğer liderler isim zikreder mi onu bilemem…”

İYİ Parti’den gündeme oturam Kılıçdaroğlu çıkışı: Kemal Bey’in adaylığını onaylayacak noktada değiliz

Yorumlar kapalı.