İYİ Partili Türkkan sordu: Afgan sığınmacılara Türk vatandaşlığı mı verilecek?

İYİ Partili Lütfü Türkkan, Afgan göçünü Meclis gündemine taşıdı. “İran, Afganların geçişlerine göz yummakta, destek vermekte. Ülkemizin sınır güvenliğinde zafiyet mi bulunuyor” diye sordu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesiyle birlikte başlayan göç dalgasını, Meclis gündemine taşıdı. Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği soru önergesinde şunları kaydetti:

Taliban güçlerinin ülkede kontrol ettiği alanları artırması ile birlikte son dönemde Afganistan’dan Türkiye’ye yoğun bir göç dalgası başlamış, Afganlar hemen hemen her gün gruplar halinde ülkemize farklı noktalardan giriş yapmaktadır. İran, Afgan mültecilere Türkiye’ye geçiş için destek vermekte, kaçak geçişlere göz yummakta, TIR’lara doldurulan Afgan kaçak göçmenler ülkemizin farklı illerinde indirilmektedir.

Suriyeli sığınmacıların sorunları devam ederken ülkemizi her açıdan tehdit eden böyle bir uygulamaya neden onay verilmiştir? Ülkemizin sınır güvenliğinde zafiyet mi bulunuyor? Suriyelilere yapıldığı gibi Afganlara da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesi düşünülmekte midir?

İYİ Partili Türkkan sordu: Afgan sığınmacılara Türk vatandaşlığı mı verilecek?

Yorumlar kapalı.