Jahrein’den Gökhan Özoğuz’a sert sözler: Tarikatçısın lan, amişlere özeniyorsun

Sosyal medyada Jahrein adıyla tanınan Ahmet Sonuç, yayınında Gökhan Özoğuz'a seslendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jahrein adıyla çeşitli sosyal medya platformlarında yayın yapan Ahmet Sonuç, Athena Gökhan olarak bilinen Gökhan Özoğuz hakkında iddialarda bulundu.

Kendisini engelleyen Gökhan’a sinirlenen Sonuç, şarkıcı hakkında şunları söyledi:

“Athena Gökhan çıkmış bizi Atatürkçülükten banlıyor… Oğlum sen tarikatçısın lan, amişlere falan özeniyorsun, sen ne anlatıyorsun ya. Atatürk yaşasa senin takıldığın mekanları buldozerle ezerdi.”

Twitch yayıncısı Ahmet Sonuç (Jahrein), daha önce bir yayınında “Atatürk’ü sevmeyenlere boydan gireyim. Boy 1.86” demesi üzerine ifadeye çağrılmıştı.

Sonuç, iktidara yönelik eleştirileri ve sivri dili ile gündeme geliyor.

AMİŞ NEDİR?

ABD’nin Pensilvanya ve Ortabatı eyaletlerinde (ve Kanada’da) yaygın olan tutucu bir Hristiyan mezhebidir. 18. ve 19. yüzyılda Almanya, Fransa ve İsviçre’den gelen göçmenler tarafından kurulmuştur. Amişler basit bir yaşama inanırlar, otomobil, telefon, elektrik gibi modern yaşamın kolaylıklarını kullanmaktan sakınırlar. Fayton kullanımı yaygındır. Bu insanlar kendilerini toplumdan dinsel inanışları yüzünden ayırırlar. Örneğin orduya katılmazlar. Kurucusu Jakop Ammann (1644 – 1712 ya da 1730) adlı İsviçrelidir.

Jahrein’den Gökhan Özoğuz’a sert sözler: Tarikatçısın lan, amişlere özeniyorsun

Yorumlar kapalı.