Kadın hakları savunucusu Aydın’ın tabutunu kadınlar taşıdı

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) gibi kurumlarda görev yapan ve önceki gün yaşamını yitiren kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın’ın cenazesi, İstanbul'da düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi. Aydın’ın cenazesi, kadınların omzunda, alkışlar eşliğinde taşındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER), Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) gibi kurumlarda görev yapan ve önceki gün yaşamını yitiren kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın’ın cenazesi, İstanbul’da düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi. Aydın’ın cenazesi, kadınların omzunda, alkışlar eşliğinde taşındı.

Bir süredir tedavi gördüğü hastalık nedeniyle 60 yaşında yaşamını yitiren kadın hakları savunucusu, psikolog Fatma Çiğdem Aydın için bugün Akatlar Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka, sivil toplum örgütü temsilcileri ve birçok kadın katıldı.

“SİYASET YAPANLARIN EN ÇOK İHTİYACI OLDUĞU ŞEY ELEŞTİRİ”

Canan Kaftancıoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Siyasetçiler en çok alkıştan hoşlanıyor ama siyaset yapanların en çok ihtiyacı olduğu şey eleştiri. O anlamıyla da Çiğdem’in o eksikliğini hep hissedeceğiz. O eksikliği umarım tamamlayacak ve bıraktığı yerden kadın mücadelesini, o eşitlik mücadelesini hep birlikte büyüteceğiz. Bu anlamıyla Çiğdem’e layık olacağımız mücadeleyi ortaklaştırabiliriz” dedi.

TABUTUNU KADINLAR TAŞIDI

Törenin ardından Fatma Çiğdem Aydın’ın cenazesini taşımak isteyen erkeklere kadınlar izin vermedi. Aydın’ın tabutu, cenaze arabasına kadar kadınların omuzlarında, alkışlar eşliğinde taşındı. Aydın, Etiler Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan Nafi Baba Türbesi’ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Kadın hakları savunucusu Aydın’ın tabutunu kadınlar taşıdı

Yorumlar kapalı.