Kağıt Ev Azra kimdir, gerçek adı ne? Kağıt Ev Azra’sı Tuvana Türkay kaç yaşında?

STAR TV'nin yeni dizisi Kağıt Ev oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Kağıt Ev dizisinde Azra karakteri merak ediliyor. Kağıt Ev Azra karakterine Tuvana Türkay hayat veriyor. Peki ama Kağıt Ev dizisinin Azra karakteri Tuvana Türkay kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kağıt Ev dizisi ilk bölümüyle bu akşam izleyici karşısına çıkıyor. Dizide 30 yaşında bir psikoloğu canlandıran Tuvana Türkay dikkat çekiyor. Peki ama Kağıt Ev Azra kimdir, kaç yaşında?

Kağıt Ev Azra kimdir?

Kağıt Ev dizisinde Azra karakteri 30 yaşında bir psikologdur. Kağıt Ev dizisinde Azra’yı Tuvana Türkay canlandırıyor.

Tuvana Türkay kimdir?

Kağıt Ev dizisinde Azra’yı canlandıran Tuvana Türkay, 1990 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı olarak İstanbul’da doğdu. Önce İstanbul Güneş Koleji’ni bitiren Türkay, daha sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde devam etti. 2009’da yayınlanmaya başlayan Ayrılık dizisinde Kevok karakterini, 2011-2012 yıllarında ise Yer Gök Aşk dizisinde Bade Palalı karakterini canlandırdı. 2014-2015 yılında Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakterine hayat verdi.. Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası’nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirdi. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde “tuana” şarkısını coverladı.

Dizi projeleriyle tanınan Tuvana Türkay, Onur Tuna ile birlikte 2020 yapımı Ağır Romantik filminin başrollerini üstlendi.

Şevval Sam ve Talat Bulut’un başrollerini paylaştığı Yasak Elma ekibine sonradan dahil olan Tuvana Türkay, Leyla karakterini canlandırdı.

Şimdilerde yeni dizi Kağıt Ev’de psikolog Azra İnce karakterine hayat veriyor.

Kağıt Ev Azra kimdir, gerçek adı ne? Kağıt Ev Azra’sı Tuvana Türkay kaç yaşında?

Yorumlar kapalı.