Kağıt kesiği neden bıçaktan daha çok acıtıyor? Kağıt kesiği nasıl tedavi edilir?

Kağıt kesiği, bazen bıçak yarasından bile daha çok acı verebiliyor. Uzmanlar, kağıt kesiğinin verdiği acının sebebini açıkladı. Peki kağıt kesiği neden çok acıtıyor? Kağıt kesiğini tedavi etmek için ne yapılır? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evrak işleriyle uğraşanların ya da çok fazla kitap okuyan kişiler bazen kağıt kesiğine maruz kalabilir. Kağıt kesiğinin yaşattığı acı ise bazen dayanılmaz olabiliyor.

Günlük yaşantımızın bir parçası haline gelen kağıdın kesik durumlarında bu kadar canımızı yakması şaşırtıcı olabiliyor. Peki kağıt kesiği neden çok acıtıyor?

Business Insider’da yer alan habere göre; kağıt, bir ahşap veya plastiği dahi kesebiliyorken, cildi de kolaylıkla yaralayabilir.

KAĞIT KESİĞİ NEDEN ÇOK CAN ATIYOR?

Kağıt kesiği kişiye oldukça acı verir, peki bunun nedeni nedir? Uzmanlar kağıt kesiğinin acıya sebep olmasının birkaç nedeni olduğunu söylüyor.

Öncelikle parmaklarımızda ve ellerimizde hassas sinirler bulunmaktadır. Böylece kâğıt, parmağınızı kestiğinde beyne acı sinyalleri gönderilir.

Kağıt kesiği, pürüzsüz bir kesik değildir. Kağıdın kenarına bir mikroskop altında bakarsanız tıpkı köpekbalığının dişleri gibi sivri uçlu olduğunu görürsünüz.

Bu, acı veren yaralara sebep olur.

Ayrıca kağıt, ahşap ve kimyasallardan yapılır. Ahşap ve kimyasal kombinasyonu deride sıkışabilir. Bu da kesik yerin tahriş olmasına ve yaranın günlerce sızlamasına sebep olur. Eğer bir gün kağıt kesiğine maruz kalırsanız hemen yarayı yıkayın ve üzerine bir bant yapıştırın.

KAĞIT KESİĞİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Milliyet’ye yer alan içeriğe göre; Küçük olsalar bile, kağıt kesikleri ve diğer küçük kesikleri tedavi etmek yine de önemlidir. Kağıt kesiklerinden kaynaklanan enfeksiyon genelde küçüktür ve kendi kendine iyileştir ama sonunda ağrılı olabilir. Kağıt kesiklerinin mikrop kapmasını beklemektense meydana geldiği anda tedavi ederseniz enfeksiyonu önleyebilirsiniz. Bir kağıt kesiği veya başka bir ufak kesik gitgide kötüleşiyorsa, ağrılı hale geliyorsa veya birkaç günde iyileşmiyorsa doktorunuzla görüşmelisiniz.

 

Kağıt kesiği neden bıçaktan daha çok acıtıyor? Kağıt kesiği nasıl tedavi edilir?

Yorumlar kapalı.