Kanada’da toplu koronavirüs aşılaması başladı

Kanada’nın satın aldığı Pfizer ve BioNTech aşısının 30 bin doz içeren ilk partisi ülkeye ulaştı. Ülkede toplu aşılama bir sağlık personeli ve yaşlı bir vatandaş ile başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada’da Pfizer ve BioNTech’in ürettiği koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk dozları yapılmaya başlandı. İlk dozlar Toronto’da bir sağlık personeline ve Montreal’de bir yaşlı vatandaşa uygulandı.

“SAVAŞIMIZ SONA ERMEDİ”

CNN’in haberine göre, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, aşıların ulaştığı an Twitter’dan bir fotoğraf paylaşarak “Covid-19’a karşı savaşımız sona ermedi” mesajı verdi. İlk aşı olan kişiler Toronto’da bir sağlık çalışanı ve Montreal’de yaşlı bir vatandaş oldu. Montreal’deki aşılama alanında konuşan Kanada Sağlık Bakanı Patty Hajdu, göz yaşlarını tutamadığı konuşmasında “Duygusal hissediyorum çünkü ailelerin ve sağlık çalışanlarının ne kadar endişeli olduğunu biliyorum” dedi.

“HERKESE YETECEK ŞEKİLDE HAZIR OLMASI ZAMAN ALACAK”

Öte yandan yetkililer gelen ilk 30 bin dozun devamından endişeli. Küresel aşı rekabetinin ciddi noktalara geldiği bu nedenle aşının Kanada’daki herkese yetecek şekilde hazır olmasının zaman alacağı belirtildi.

Kanada’da toplu koronavirüs aşılaması başladı

Yorumlar kapalı.