Kansere karşı koruyor, stresi azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Bu gıdayı evinizden eksik etmeyin

Kış aylarında bağışıklık sistemimizin düşmesiyle çabuk hastalanabiliyoruz. Bu yüzden, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için bazı gıda ve besinleri mutlaka tüketmemiz gerekir. Lahana turşunun vücudumuzu hastalıklara karşı koruduğu saptandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Havaların soğumasıyla birlikte hasta olma riskimiz daha arttı. Kötü hava şartlarından dolayı yeteri kadar havalandıramadığımız kapalı ortamlar çabuk hastalanmamıza neden olabilir.

Bağışıklık sistemimiz de düşükse, daha kolay hastalığa yakalanabiliriz. Bu yüzden, kış aylarının vazgeçilmez gıdalarından biri olan lahana turşusu tüketerek bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz.

Aynı zaman diyet yaparken de yardımcımız olan lahana turşusu, sinir sistemimizi etkiliyor ve bağırsaklarımızı da temizliyor.

İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındıran lahana turşusunun kalori değer oldukça düşüktür ve bu sayede diyet yapan kişilerin olmazsa olmazıdır. Lahana turşusu aynı zamanda aynı zamanda C, B6 ve K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, manganez, fosfor, iyot ve diyet lifleri de içerir.

FAYDALI PROBİYOTİKLER İÇERİYOR

Lahana turşusunu fermente etmek , yoğurt ve kefir gibi ürünlerde de bulunan faydalı probiyotiklerin büyümesini destekleyen koşullar yaratır . Ve gerçekten probiyotiklere ihtiyacımız var, çünkü bunlar yiyecekleri daha sindirilebilir hale getiren ve vitamin ve minerallerin etkili bir şekilde emilmesine yardımcı olan bakterilerdir.

DOĞAL BİR PROBİYOTİK OLARAK SİNDİRİMİ ARTIRIYOR

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre, insan bağırsağında yüz trilyondan fazla mikroorganizma bulunur. Bu miktar, vücudumuzdaki tüm hücrelerin toplamından on kat daha fazla olabilir.

Lahana turşusundan elde edilen probiyotikler, vücudumuzda bizi toksinlerden ve zararlı bakterilerden koruyan ilk savunma hattını oluşturur. Ayrıca sindirimi iyileştirir ve antibiyotiklerin neden olduğu ishali azaltır ve hatta önler.

Araştırmalar ayrıca probiyotiklerin Crohn hastalığı ve ülseratif kolit ile ilişkili bağırsak gazını, şişkinliği, kabızlığı, ishali ve rahatsızlığı azalttığını göstermiştir .

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

C vitamini ve demir de barındıran lahana turşusu, soğuk algınlığı ve idrar yolu enfeksiyonları gibi enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır. Bağışıklık sistemimizi güçlendiren lahana turşusu sayesinde sonbahar ve kış aylarında hem bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskimiz azalırken aynı zamanda iyileşme sürecini de hızlandırır.

STRESİ AZALTIYOR VE BEYNİ AKTİF TUTUYOR

Sadece ruh halimizin ne istediğimizi etkilemediği, yediğimiz yiyeceklerin de ruh halimizi ve beyin fonksiyonlarımızı etkileyebildiği bilinen bir gerçektir. Gittikçe daha fazla araştırma, bağırsak sistemimizle beyin fonksiyonumuzun yakından ilişkili olduğunu kanıtlıyor. Bunun nedeni, bağırsaktaki bakterilerin beyne nasıl çalıştığını ve dünyayı nasıl algıladığını etkileyen mesajlar gönderebilmesidir.

KANSERE KARŞI ETKİLİ

Lahana turşusunun bir diğer faydası da, kanser hücrelerinin oluşum ve yayılma riskini azaltabilecek yararlı bitki bileşikleri ve antioksidanlar içermesidir. Yapılan araştırmaya göre, ergenlik çağından yetişkinliğe kadar çok fazla çiğ lahana ve lahana turşusu yiyen kadınların meme kanserine yakalanma riski daha düşük. Erkeklerde yapılan başka bir çalışma, lahananın prostat kanseri gelişimi üzerinde benzer bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

KALBİ KORUYOR VE KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Lahana turşusunun lif, probiyotik ve K2 vitamini içeriği, kolesterol seviyelerini düşürmeye, kan basıncını iyileştirmeye yardımcı olabilir ve böylece kalp hastalıklarını önlemede ve kalp sağlığını korumada etkili olabilir.

Kansere karşı koruyor, stresi azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor! Bu gıdayı evinizden eksik etmeyin

Yorumlar kapalı.