Karanfil deyip geçmeyin: 3-4 adet karanfil o sorunu ortadan kaldırıyor! Faydalarını duyunca inanamayacaksınız…

Güzel kokusu ve yemekten sonra kullanılan baharatlardan biri olan karanfilin faydaları saymakla bitmiyor. İşte Türk mutfağında da sofralarımızdan eksik olmayan karanfille ilgili bilinmesi gerekenler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemeklerimize ve tatlılarımıza bambaşka bir aroma katan karanfilin, bunlarında dışında birçok kullanım yeri ve faydası var.

Bilinen en büyük özelliği kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcı olan karanfilin faydası sadece bununla sınırlı değil.

Mide ve bağırsak sorunlarına deva olan karanfil, tüketildiği zaman zararlı toksin ve mikroplardan da arınmamıza yardımcı oluyor.

Bunun için, bir suyun içine 3-4 adet karanfil atıp 10 dakika beklettikten sonra o suyu için. İsteğe bağlı karanfilleri ağzınızda birkaç dakika tutabilirsiniz. Bu yöntem ile mide bulantınız ve mide yanmanız sona erecek. Öte yandan bağırsaklarınızda da rahatlama meydana gelecektir.

Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle ağız ve diş sağlığı için faydalıdır. Karanfilin diş çürümesini de ortadan kaldırdığı bilinmektedir.

Mynet’in paylaştığı içerikte; Karanfilin şimdiye dek gün yüzüne çıkmamış bazı faydalarına yer verildi.

KARANFİLİN FAYDALARINDAN YARARLANMAK İSTEYENLERE İBRAHİM SARAÇOĞLU ÖNERİSİ

İshale karşı kür:

Sabah kahvaltısından bir saat sonra yedi-sekiz adet karanfil çiğnenmeden oda sıcaklığındaki bir- iki yudum suyla yutulur.

Aynı gün akşam yemeğinden iki saat önce yedi-sekiz adet karanfil, oda sıcaklığındaki bir-iki yudum suyla çiğnemeden yutulur. Bu küre en fazla yedi gün devam edilir.

Kullanılacak karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla yutmak daha etkilidir. Havanda ezerek daha etkili olur düşüncesine kapılmayınız. Havanda ezildikten sonra alınması yanlıştır. Etkisi azalır.

 Zihin yorgunluğuna karşı kür:

Taze demlenmiş bir bardak sıcak çayın içerisine 10-12 adet kuru karanfil ilave edilir. Üç-dört dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Şeker ilave edilmeden içilmesi en etkili şeklidir.

Çayınızı yudumlarken ağzınıza gelen karanfil tanelerini dişlerinizin arasında hafif ezerek eminiz. İkinci bardak çay içecekseniz, içerisinde kalan karanfilleri kullanınız, yeniden karanfil ilave etmeyiniz. Karanfilli çay içimini günde iki, haftada dört kereden fazla uygulamayınız. Alışkanlık haline getirmeyiniz. Vücut direncinizin azaldığı, zihin yorgunluğu ve strese bağlı yorgunluk hallerinde uygulayınız.

Karanfil deyip geçmeyin: 3-4 adet karanfil o sorunu ortadan kaldırıyor! Faydalarını duyunca inanamayacaksınız…

Yorumlar kapalı.