Kayserili esnafın zam isyanı: “Fiyat söylerken müşterinin yüzüne bakamaz hale geldik, utanıyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kastamonu'da esnafın nabzını tuttu. Bir esnaf, Akşener’e; “Ticaretçi olarak zor günler yaşıyoruz ama halk bizden daha zor durumda. Müşteri geliyor bir ürünün fiyatını soruyor, söylerken artık o müşterinin yüzüne bakamaz hale geldik. Utanıyoruz çünkü" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kastamonu‘da esnafın nabzını tuttu. Bir esnaf, Akşener’e; “Ticaretçi olarak zor günler yaşıyoruz ama halk bizden daha zor durumda. Müşteri geliyor bir ürünün fiyatını soruyor, söylerken artık o müşterinin yüzüne bakamaz hale geldik. Utanıyoruz çünkü” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kastamonu merkez ve Pınarbaşı ilçelerinde ziyaret ettiği esnafın sorunlarını dinledi.

Bir esnaf, pandemi dönemini anlatan, “Kapatmalar belimizi büktü. İstediğimiz gibi iş güç olmuyor. Dün gittiğiniz markete, bugün gittiğinizde aynı fiyata kimse çıkamıyor” diye konuştu. Yeni evlendiğini söyleyen esnaf, Akşener’in “düğün borcun var mı” sorusuna, “Olmaz mı? Borçsuz kim var bu dünyada? Zengin değiliz. Asgari ücretle geçinen nasıl evlenecek?” yanıtını verdi.

Bir kırtasiye, “Bizim bütün malzemelerimizi zincir marketler satıyorlar. Daha ucuza satıyorlar, normal çünkü daha ucuza alıyorlar” dedi.

“PİL Mİ TAKTIRACAK, EVİNE ERZAK MI GÖTÜRECEK”

Müşterinin alım gücünün düştüğüne işaret eden bir saatçi, “Pandemi zora soktu. Ayakta durmaya çalışıyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Geçim çok zor. Biz 20 liraya pil takıyoruz. İnsanların cebinden, cüzdanından sadece bir tek 20 lira çıkıyor. Pili mi taktıracak, evine erzak mı götürecek ne yapacak bu insanlar” diye konuştu.

“MÜŞTERİNİN YÜZÜNE BAKAMAZ HALE GELDİK, UTANIYORUZ”

Yapılan zamlara tepki gösteren esnaf, ürün almakta da satmakta da zorlandığını belirtti. esnaf, “Günlük fiyatları tasarlayamıyoruz. Müşteri bir gün geliyor ayrı fiyat diyor bir gün geliyor ayrı fiyat diyor. Mal alırken alamıyoruz, satarken satamıyoruz. Müşteriye fiyat söylemekte zorlanıyoruz” dedi.

Bir diğer esnaf ise şunları söyledi:

“İnsanların umudunun kırıldığı bu dönemde, devlete ihtiyacı var. Eğer böyle bir dönemde devlet bizim yanımızda olmayacaksa, ne zaman olacak? Ticaretçi olarak zor günler yaşıyoruz ama halk bizden daha zor durumda. Şimdi müşteri geliyor bir ürünün fiyatını soruyor, söylerken artık o müşterinin yüzüne bakamaz hale geldik. Utanıyoruz çünkü.”

Kayserili esnafın zam isyanı: “Fiyat söylerken müşterinin yüzüne bakamaz hale geldik, utanıyoruz”

Yorumlar kapalı.