Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok sert ‘Kanal İstanbul’ çıkışı: “Kanal İstanbul ihalesini alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ile ilgili, "Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Eğer alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İklim Eylem Planı Tanıtım Programı’nda açıklamalarda bulundu.

İklim krizi sadece bizim değil tüm dünyanın ortak sorunu. Sadece devletlerin değil, devletler dışında uluslararası kuruluşların da bu çerçevede çaba harcadığını biliyorum. Ancak bu çalışmalar ne kadar başarıya ulaşıyor bunun da bir şekilde sorgulanması lazım. Ortak bir çaba harcanabilirse dünya mavi gezegen olmaya devam edecektir.

KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI

Ayrıca Kanal İstanbul’dan da bahsetmek istiyorum. Kanal İstanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Eğer alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir. İster içeriden ister dışarıdan bu coğrafyaya ihanet etmek üzere açılan bir ihaleyi birisi alıyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygın olarak konuşulduğu bir dünyada siz hala İstanbul’a ihanet etmeye devam edcekseniz ve bunun ihalesi açılacaksa, o ihaleye giren ağır bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dolayısıyla bu ihaleye kimse girmeyecektir. Gençlere borcumuz var onun gereğini yapacağız.”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çok sert ‘Kanal İstanbul’ çıkışı: “Kanal İstanbul ihalesini alan olursa çok ağır bedeller ödeyecektir”

Yorumlar kapalı.