Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’na yürüdü, 6 yaşında istismara uğrayan çocuk için adalet istedi

Sabah saatlerinde partisinin milletvekillerini TBMM'de acil toplantıya çağıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı önüne yürüdü. Bir kız çocuğunun 6 yaşında evlendirildiği ve uğradığı cinsel istismarla ilgili açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sert sözler söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yöneticileri ve milletvekilleri İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında evlendirilen ve cinsel istismara maruz kalan kızı için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

Kılıçdaroğlu, “Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığı, adaletsizliği kimsenin duymasını ve yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede, günlerdir bekliyorum acaba bir ses verecek mi diye siyasal iktidar.  2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diye bakan” dedi. Kılıçdaroğlu, istismara uğrayan H.K.G.’ye “Buraya bu evladımızın sesi olmak için geldim, adalet istiyor bu kız, bizim evladımız. 84 milyon insan senin yörüğünle aynı acıyı paylaşıyor.” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten çok öfkeliyim. Böyle bir haksızlığı, adaletsizliği kimsenin duymasını ve yaşamasını istemem. 6 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüz edildi bu ülkede, günlerdir bekliyorum acaba bir ses verecek mi diye siyasal iktidar.  2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz diye bakan.

2 yıldır biz bu meseleyi biliyorsunuz da 2 yıldır ne yaptınız Allah aşkına siz! Sistematik bir tecavüz var iki yıldır biliyorsunuz ve gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede, onlar haber yaptı ve duyduk.

Adalet Bakanlığı’nın önündeyiz, Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor, Aile Bakanlığı’nın zaten ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de Fotoroman var polislerin eli kolunu bağlamış durumdalar.

Buraya bu evladımızın sesi olmak için geldim, adalet istiyor bu kız, bizim evladımız. Bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yörüğünle aynı acıyı paylaşıyor.

Bu haksızlığa dayanamıyorum, hepimizin evlatları var. Devletin görev yapmasını, nefes almasını, haksızlığın üzerine gitmesini istiyoruz.

Artık siyasal iktidarın, polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Ülkenin bu kadar derdi varken, bu kadar büyük acılar yaşarken siyasal iktidarın hâlâ ve hâlâ devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edecek bir durum değildir. Devletin kurumlarının çalışması lazım. Devleti yönetemiyorlar. Ne demek ya. İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz ne demek! İki yıldır kimin arkasına sakladınız, kimlerle fotoğraf çektirdiniz, fotoğraf çektirdikleriniz mi bu olayı kapatın diye baskı kuruyorlar? Devlet baskıların altında görev yapamaz. Adalet Bakanlığı’nın önüne gelmemin nedeni bu. Kızımız için, evlatlarımız için adalet istiyoruz.”

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı’na yürüdü, 6 yaşında istismara uğrayan çocuk için adalet istedi

Yorumlar kapalı.