Kılıçdaroğlu: Türk lirasını yeniden itibarlı bir para haline getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekonomi zor durumda, biliyorum. Bütün bu sorunları biliyorum ama bütün bu sorunların hepsi aşılacak. Bizim milli paramızı bile dolara mahkum ettiler. Hepinizin huzurunda Millet İttifakı olarak söz veriyoruz. Türk lirasını yeniden itibarlı bir para haline getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kemal Kılıçdaroğlu, Elmadağ Belediyesi Kültür Merkezi Amfi Tiyatro Meydanı’nda halkın da katılımıyla yapılan toplu açılış ve temel atma töreninde konuştu. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir,  CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da katıldı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“BAYRAĞIMIZ VE VATANIMIZ BİRSE 84 MİLYON KUCAKLAŞMAK ZORUNDAYIZ”

“Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Belediye Başkanımız, konuşma yaparken hiçbir ayrım yapmadığını söyledi. Sayın Koray Aydın da toplumun özellikle kutuplaştırıldığını ve bu kutuplaşmanın bir beka sorunu olduğunu söyledi. Gerçekten de bayrağımız ve vatanımız birse, kırmızı çizgimizse biz, 84 milyon insan kucaklaşmak, beraber olmak zorundayız. Belediye başkanı arkadaşlarıma şu talimatı vermiştim: ‘Kesinlikle, oy versin veya vermesin herkese eşit davranacaksınız. Fakir mahalleler varsa oraya pozitif ayrımcılık yapacaksınız.’ Dolayısıyla Belediye Başkanımız da bu felsefeden yola çıkarak size hizmet ediyor. Bizim belediye başkanlarımız sadece CHP’nin belediye başkanları değil. Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıdır. Dolayısıyla kucaklarını daha geniş açmak ve toplumun her kesimini kucaklamak zorundadırlar.

“SİZDEN SADECE BİR ŞEY İSTİYORUM; HİÇBİR UMUTSUZLUĞA KAPILMAYACAKSINIZ”

Biliyorum, zor günlerden geçiyoruz, hayat pahalılığını biliyorum. Yatağa aç giren çocukların olduğunu biliyorum, pazar artıklarından bir şeyler toplamaya çalışan aileleri biliyorum. Sizden sadece bir şey istiyorum; hiçbir umutsuzluğa kapılmayacaksınız. Umutsuzluk bize yakışmaz. Güzel ülkede huzur içinde beraber yaşamak istiyoruz. Birlikte ve beraber yaşarsak aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur.

“BİRLİKTEN KUVVETİN DOĞDUĞUNU EN İYİ ELMADAĞLILAR GÖRÜYOR”

Belediye Başkanınız genç, yetenekli bir arkadaşımız. Taşı sıksa suyunu çıkaracak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyorlar. Birlikten kuvvetin doğduğunu en iyi Elmadağlılar görüyor ve şahit oluyor. Demek ki birlikte çalışmanın, gücü ortaklaştırmanın kendine göre artıları var. Biz, böyle yapmak istiyoruz.

“TÜRK LİRASINI YENİDEN İTİBARLI BİR PARA HALİNE GETİRMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU OLACAKTIR”

Ekonomi zor durumda, biliyorum. Bütün bu sorunları biliyorum ama bütün bu sorunların hepsi aşılacak. Bizim milli paramızı bile dolara mahkum ettiler. Hepinizin huzurunda Millet İttifakı olarak söz veriyoruz. Türk lirasını yeniden itibarlı bir para haline getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır. Elin oğlunun parası değerli de bizim paramız neden yerlerde sürünüyor? Bütün bunların hepsini aşacağız, birlikte aşacağız. Attığımız her adımın hesabını bu millete vereceğiz. Size hesap vermek, namuslu bir siyasetçi için, bizim boynumuzun borcudur ve o siyasetçinin görevidir. Harcanan her kuruşun hesabını belediye başkanlarımız veriyorlar. Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim: ‘Harcadığınız para sizin paranız değil, milletin parası. Milletin parasıysa millete hesabını vereceksiniz.’

Bu güzel toplantının şöyle bir artısı da oldu. Belediye Başkanımız bir spor salonu istedi. Böylece bu işi de bağladık burada. Mansur Başkan işi biraz daha büyüttü. ‘Sadece spor salonu değil, Elmadağlılar ne istiyorsa tamamını yapacağız’ dedi.

Fakirlik kader değildir. Eğer bir kişi açsa açlığını gidermek herkesin görevidir. Dolayısıyla bu çerçevede hareket ediyorlar. İnşallah göreceksiniz, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Türkiye’nin bütün sorunlarını azimle, kararlılıkla, hoşgörüyle çözecektir.”

Kılıçdaroğlu: Türk lirasını yeniden itibarlı bir para haline getirmek bizim boynumuzun borcu olacaktır

Yorumlar kapalı.