Kılıçdaroğlu yaralı maden işçileri hakkında bilgi aldı: ‘Hesabını sormak boynumun borcu!’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, maden faciasında yaralanan işçiler hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren maden emekçilerinin cenaze namazına katılacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün akşam saatlerinde Amasra’da yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren emekçi sayısı 41’e yükseldi.

Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, Özgür Özel; Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’un yer aldığı CHP heyeti; bölgede incelemelerini sürdürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın’da gerçekleşen maden faciasında yaralanarak Çam ve Sakura Hastanesinde tedavi altına alınan işçilerle ilgili bilgi aldı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit’i arayan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini de iletti.

“HESABINI SORMAK BOYNUMUN BORCU”

Maden faciasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu!” dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Acımız tarifsiz… Bartın’da yaşanan faciada art arda gelen acı haberler maalesef yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Yaşamını yitiren emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bu elim olayı takip edeceğim, olası ihmallerin hesabını sormak da boynumun borcu!”

Kılıçdaroğlu yaralı maden işçileri hakkında bilgi aldı: ‘Hesabını sormak boynumun borcu!’

Yorumlar kapalı.