Kılıçdaroğlu’ndan HDP açıklaması: HDP ile elbette görüşeceğim, ziyarette ne sakınca olabilir?

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP ile elbette görüşeceğim, ziyarette ne sakınca olabilir. Tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sürecinde HDP ile görüşme tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu.

Halk.com.tr yazarı Fikret Bila, 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Bila, “HDP kararını açıkladı” başlıklı yazısında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından HDP’yle ilgili başlayan tartışmaya dikkat çekerek, Kılıçdaroğlu’na bu soruyu yönelttiğini belirtti.

“ELBETTE HDP’Yİ ZİYARET EDECEĞİM”

Fikret Bila, Kılıçdaroğlu’nun yanıtını şöyle aktardı:

“CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığımız görüşmede öncelikle bu konuyu sordum. HDP’yle ilgili tartışmayı anımsatarak ‘HDP’ye gidecek misiniz?’ sorusunu yönelttim.

Yanıtı şu oldu:

‘Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.'”

“ÖNCELİĞİMİZ DEPREM FELAKETİ”

Bila, Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylık çalışmaları nedeniyle deprem bölgesinde yaşanan felaketi unutmadıklarını ve deprem bölgesine gideceğini de ifade ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu şu değerlendirmeyi yaptı: ‘Bizim önceliğimiz deprem felaketidir. Önümüzdeki Salı günü deprem bölgesiyle ilgili olarak yaraları nasıl saracağımıza, depremzedelerin sorunlarını nasıl çözeceğimize ilişkin projemizi kamuoyuna açıklayacağız. Zaten belediyelerimiz, milletvekillerimiz hep deprem bölgesindeler. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için büyük çaba harcıyorlar. Bu çalışmalara da ara vermeden devam edeceğiz.'”

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ İLE KAMPANYA BOYUNCA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Fikret Bila, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması konusundaki sorusuna yönelik yanıtını da şöyle paylaştı:

“Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da çok değerli iki arkadaşımız. Çok başarılı iki belediye başkanımız. Sadece belediye başkanı oldukları illerde değil Türkiye’nin neresinde bir sorun olsa hemen o sorunu da çözmek üzere yardıma koşan iki belediye başkanımız. Seçimden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacakları tarihe kadar belediye başkanlıklarından ayrılmaları gerekmiyor. Böyle bir hukuki zorunluluk yok. Bu nedenle seçime kadar kampanya boyunca da birlikte çalışacağız. Hiçbir sorun yok.”

“ÇÜRÜMÜŞ DEVLET KURUMLARINI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar geldikten sonraki yol haritasını paylaştığını da kaydeden Bila, şöyle devam etti:

“Kılıçdaroğlu, iktidara geldikten sonra temel amaçları olan Türkiye’nin parlamenter sisteme geçmesini sağlayacaklarına da özel bir vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu bu süreçte ‘Çürümüş devlet kurumlarını yeniden inşa edeceğiz’ dedi. Kılıçdaroğlu, ‘Devlet demek kurumlar demektir’ diyerek şöyle devam etti:

‘Devletin en önemli kurumlarını çürüttüler. Biz yeniden inşa edeceğiz. Yeniden inşa edeceğimiz kurumların başında Anayasa Mahkemesi, yargı, parlamento, Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Varlık Fonu geliyor. Tabii başka kurumlar da var. Hepsini yeniden inşa edeceğiz bu da devletin yeniden inşa edilmesi olacak.’

Kılıçdaroğlu, deprem felaketi nedeniyle seçim kampanyalarını müzikli bir şekilde yürütmeyeceklerini, buna adaylık lansmanında da özen göstereceklerini de sözlerine ekledi.”

Kılıçdaroğlu’ndan HDP açıklaması: HDP ile elbette görüşeceğim, ziyarette ne sakınca olabilir?

Yorumlar kapalı.