Kılıçdaroğlu’ndan “Kürt sorununa çözüm” açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz" açıklamasında bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununa çözüm” tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Ankara’da Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen gaziler ve şehit aileleriyle kahvaltı programı sonrasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorusunu yanıtladı.

“Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, kendisini hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Eğer millete hizmet edeceksek, her politikacının samimi ve dürüst olması lazım. Bu ülkenin sorunları var mı? Evet, sorunları var. Bu sorunlar kronikleşmiş mi? Evet, kronikleşmiş. Bugüne kadar çözülmemiş mi? Evet, çözülmemiş. Bir sorun varsa bu sorunu çözecek organ hangisi? TBMM. TBMM’den daha büyük bir güç yoktur. Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren Meclis, bizim TBMM’dir. Dolayısıyla, ‘Adres şöyleydi, adres böyleydi, şu sorun vardı, bu sorun vardı.’

Türkiye’de dünya kadar sorun var. Biz sorunlardan korkmuyorum. CHP’nin Genel Başkanı olarak da bütün millete açık ve net söylüyorum, sizin oylarınızdan çok sizin sorunlarınıza talibim. Bu sorunları, samimi ve dürüst olarak çözeceğim. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye barışı birlikte getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz.

Yeter artık, bu millet bıktı, kavgadan bıktı. Açlık var, sefalet var, yoksulluk var. Öğrenciler mezun olmuş yurt bulamıyorlar, yaptıkları tartışmalara bak. Bu tartışmalar Türkiye’yi kısır bir sürecin içine sokar. Dürüst ve namuslu olan siyasetçi, ahlaklı olan siyasetçi, halkına güven veren siyasetçi doğruları her yerde her ortamda dillendirmek zorundadır, ben de bunu dillendiriyorum, bunu söylüyorum.

Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMM’de çözülecek, bu kadar açık bu kadar net. ‘Öbür genel başkan şunu söylemiş, şu genel başkan bunu söylemiş’, o zaman o Sayın Genel Başkan’a söyleyelim, HDP’nin TBMM Başkanvekilliği yaptığı zaman el kaldırıp söz istemesinler.

Söz istiyorlarsa nasıl istiyorlar? Biraz mantık olur. Söylediğiniz şeylerin mantığı olur, mantık çerçevesinde hareket edersiniz.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal ve İttifakları” belgeselinin ilk bölümünde, “Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, “HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Bahçeli, “HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’ndan “Kürt sorununa çözüm” açıklaması

Yorumlar kapalı.