Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosunun ardından Davutoğlu’ndan ‘Sünni’ videosu: Kim böldü bizi? Kim ayırdı?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosunun ardından "Sünni" açıklamasıyla bir video paylaştı. Davutoğlu, videoda “Hz. Mevlana ve Hacı Bektaşi Veli, Sünnilerin ve Alevilerin ortak erenleriydi. Kim böldü bizi? Kim ayırdı?” ifadelerini de kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” videosunun ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan da “Sünni” videosu geldi. Davutoğlu, “Kemal Bey bir Alevi olarak samimi bir şekilde hislerini ifade ederken ben de bir de Sünni olarak ifade edeyim 13. Yüzyıl Anadolu Sünnilerin ve Alevilerin aynı pirlerinin saygı duyduğu bir Anadolu’ydu” diye konuştu.

 

“ANADOLU’DAKİ HORASAN İZLERİNİN YAŞADIĞI BİR ORTAMDA DOĞDUM”

Davutoğlu, paylaştığı videoda şunları söyledi:

 

“Kemal Bey’in dünkü o samimi videosunu izlediğimde gözümün önünde birden medeniyetlerin, kültürlerin harmanlandığı Anadolu tarihi geldi. Ben de Toroslar’ın zirvesinde bir Sünni yörük Türkmen ovasında doğdum. Horasan’ı Anadolu’ya taşıyan bir ova. Babaannem öyle derdi; Horasan’dır bizim ilimiz, İsfahan’dan geçti yolumuz, kalktık göçtük bu diyarlara. Köyümüzün adı bugün Taşkent ilçe. Ama aslı Pirlerkondu’udu. Pir’di köyün adı. Karşı cephedeki kayanın adı kıble kayası, parkın adı mihrap, parkın sırtını verdiği tepenin adı Erenler tepesiydi, çeşmenin adı da Sultan Alaaddin Keykubat’a atfen Sultan çeşmesi. Yani Selçuklu Devleti’nin ve Anadolu’daki Horasan izlerinin yaşadığı bir ortamda doğdum. Ve Cumhuriyetimizin verdiği imkanlarla ben de nice makamlara geldim.”

Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosunun ardından Davutoğlu’ndan ‘Sünni’ videosu: Kim böldü bizi? Kim ayırdı?

Yorumlar kapalı.