Kılıçdaroğlu’nun ‘İmamoğlu planı’ ortaya çıktı!

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı “değişim” talebi karşısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun alacağı tutumla ilgili görüşlerini ve edindiği kulisleri aktardı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Aytunç Erkin, “Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu planı” başlıklı yazısında, kulislerden edindiği bilgiler doğrultusunda “değişim” konusunda harekete geçen İmamoğlu’nun ileriye dönüş planlamasını şöyle aktardı:

“Genel başkan olduğu takdirde yargının ‘siyasi yasak’ kararı alması zorlaşacak. Yasak kararı alınırsa ‘umutsuz kitle’ İmamoğlu’nun destekleyeceği ‘emanetçi’ üzerinden yeni bir yolculuğa çıkar. Burada da Özgür Özel formülü öne çıkıyor! Yerel seçimlerde de “ortaklaşmış” seçmenle birlikte yeni ittifak sürecinin inşa edilebileceğinin altı çiziliyor. Yine Kılıçdaroğlu’nun olmadığı CHP yönetiminde İYİ Parti lideri Meral Akşener’le ‘yeni hattı’ çok rahat kurabileceklerini düşünüyor. ‘İktidar İçin Değişim’ metninde de, muhalefetin 2018’den beri ittifakla büyüdüğü cümleleri öne çıkıyor.”

Erkin, “Söğütözü’nde yapılan şu tespitle bitirelim” diyerek edindiği bilgileri de şöyle aktardı:

“Yerel seçime kısa bir süre kalmışken İmamoğlu ve arkadaşlarının ‘olağanüstü kurultay’ konusunda ısrarı sürecek. Bu da değişim ekibini ‘birleştiren değil bölen’ durumuna dönüştürecek. Ki Kemal Bey’e yönelik medya üzerinden yürütülen kampanya da seçmeni savunmaya doğru itti.”

Yazının tamamı için tıklayın

 

Kılıçdaroğlu’nun ‘İmamoğlu planı’ ortaya çıktı!

Yorumlar kapalı.