Kilo veririm diye tüketiyorsanız büyük yanlış! Sabah kahvaltısında bunları sakın yemeyin, kilo almaya neden oluyor

Sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için, gün içinde öğünleri atlamamız gerekir. Bu yüzden kahvaltı düzenli besleme için olmazsa olmazdır. Kahvaltıda yediğiniz bazı yiyecekler, kilo alımına sebep olduğu gibi sağlık açısından da oldukça zararlıdır. Peki, sabah kahvaltısında hangi besinleri tüketmemeliyiz? İşte detaylar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilo vermek isteyenlerin veya kilosunu korumak isteyenlerin en çok dikkat etmesi gereken şey, düzenli şekilde beslenmesidir.

Bu yüzden hiçbir öğünü atlamadan, vücudumuza yeteri kadar kalori almalıyız. Günün ilk öğünü olan kahvaltıyı birçok kişi önemsemiyor ama, kahvaltı kilo verme sürecinde en önemli öğünlerden biridir.

Bazı insanlar, kahvaltı öğününü atlamamak için, pratik gıdalara yöneliyor. Ancak pratik diye tüketilen çoğu gıda hem kilo aldırıyor hem de sağlığımız açısından oldukça riskli.

Kahvaltıda tükettiğimiz besinlerin kalorisine dikkat etmemiz gerekir. İşte kahvaltıda tüketmemeniz gereken gıdalar…

HAZIR MEYVE SULARI

Yapay tatlandırıcı ve yapay renkle yapılan hazır meyve suları kan şekeri seviyesini yükseltir ve bu yüzden sağlığımız için oldukça zararlıdır.

Kahvaltıda meyve suyu içmeyi tercih ediyorsanız hazır değil, taze sıkılmış olanları tüketmeniz gerekir. Ancak taze meyve sularında da bol miktarda meyve şekeri olan fruktoz bulunur.

Fazla meyve suyu tüketimi vücudunuzda yağlanmaya sebep olabilir. Bu sebeple kahvaltıda meyve suyu tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir.

İŞLENMİŞ GIDALAR

Pratik ve lezzetli olduğu için tüketilen sucuk, sosis ve salam gibi işlenmiş gıdalar sağlığımız için zararlıdır ve vücudun çabuk yağlanmasına neden olur.

Çünkü bu işlenmiş gıdalar içerisinde bol miktarda sodyum ve doymuş yağ içerir. Sindirimi oldukça zor olduğu için vücutta şişkinlik yaratır.

FAZLA KARBONHDİRAT İÇEREN BESİNLER

Yine pratik olduğu için tüketilen poğaça, açma ve simit gibi yiyecekler yoğun karbonhidrat içerir. Sık sık tüketilmesi durumunda yağlar vücudumuzda depolanır.

Bu besinler yüksek yağ içeriği ile kan şekerinde dengesizlik yaratır.

Bu durumda kontrolsüz açlığın ortaya çıkmasına sebep olur. Gün içerisinde fazla acıkırsanız ve bunun sonucunda da fazla kalori alırsınız. Bu yiyecekler ayrıca şişkinliğe de yol açar.

PAKETLENMİŞ GIDALAR

Yukarıda sayılanlardan uzak durup, sadece mısır gevreği ile kahvaltıyı atlatırım diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gerek hazırlanışı gerekse tüketimi itibarıyla oldukça pratik olan mısır gevrekleri de kilo alımına sebep olur.

Çünkü mısır gevreği gibi paketlenmiş gıdaların içerisinde yüksek miktarda şeker, yapay renklendirici ve yapay tatlandırıcı bulunuyor.

Özellikle kalori değeri yüksek olan çikolata, bal, şeker vb. eklenmiş mısır gevreklerinin tüketimi çok olursa gün içerisindeki alınması gereken kalori değerinin üstüne çıkılmasına sebep oluyor.

 

Kilo veririm diye tüketiyorsanız büyük yanlış! Sabah kahvaltısında bunları sakın yemeyin, kilo almaya neden oluyor

Yorumlar kapalı.