Kış aylarında kilo mu alıyorsunuz? Bu 4 yöntem ile kilonuzu koruyabilirsiniz! Mutlaka deneyin…

Kış aylarında sık sık kilo alma problemiyle karşılaşırız. Çünkü, kışın çoğunlukla hareketsiz kalıp az sıvı tükettiğimiz için mevcut kiloyu korumak oldukça zordur. Fakat, bunun önüne geçmek için 4 farklı yöntem var. İşte kışın kilonuzu korumak için yapmanız gerekenler…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Havaların soğumasıyla birlikte iş haricinde evden çıkmayı pek tercih etmiyoruz. Hal böyle olunca, vaktimizin çoğunu evde geçiriyoruz. Evde hareketsiz kalıp, üzerine sürekli bir şeyler atıştırınca da mevcut kilomuzu koruyamadığımız gibi kilo alıyoruz.

Birazdan öğreneceğiniz 4 yöntem ile kışın kilo almayı engelleyebilir ve mevcut kilonuzu koruyabilirsiniz.

1- DÜZENLİ VE DENGELİ BESLENİN

Dengeli beslenme, kilomuzu korumanın en önemli kriteridir. Az ya da çok yemekten ziyade, öğün atlamadan yeteri kadar protein, lif ve karbonhidrat içeren gıdalarla kilonuzu koruyabilirsiniz.

2- VÜCUDUNUZUN İHTİYACI KADAR SU

Yaz aylarında sıcak havanın da etkisiyle bolca tükettiğimiz suyu kış aylarında çok fazla tüketmemeye başlıyoruz. Oysa su, sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlayarak metabolizmayı da hızlandırır.

Vücut için gerekli minaralleri su tüketerek karşılayabilirsiniz. Su aynı zamanda vücuttaki ödem ve toksinleri de kolayca dışarı atmayı sağlar. Böylelikle hem kilo kontrolünü sağlayabilir hem de sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Her gün en az 8-10 bardak arasında su içmeniz faydalı olacaktır.

3-STRESTEN UZAK DURUN

Stresli olmak, birçok hastalığın habercisi olduğu gibi kilo alıp vermemizi de oldukça etkileyen bir unsur. Çünkü stres, vücuttaki kortizol seviyesini yükselterek yağ oranının artmasına neden olur. Sürekli stresli olmak açlığı tetikleyerek, yeme ihtiyacını da artırıyor. Hal böyle olunca kilo almamız da kaçınılmaz oluyor. Bu sebeple stresten mutlaka uzak kalınmalı. Stresle baş edebilmek için ise yoga ve pilates gibi egzersizleri alışkanlık haline getirebilirsiniz.

4- YÜRÜYÜŞ YAPIN

Hareket olmazsa olmazdır. Bu yüzden her gün düzenli olarak yürüyüş yapmak oldukça önemlidir. Böylelikle yağ yakımını da hızlandırabilirsiniz.

Yaşam alışkanlıkları arasına eklenecek olan düzenli yürüyüş ile birlikte, zayıflamanın ve sağlıklı bir hayat sürmenin yolunu açmış olursunuz. Her gün yapacağınız 45 dakikalık yürüyüşler ile gün içerisinde aldığınız kalorileri harcayabilirsiniz.

Kış aylarında kilo mu alıyorsunuz? Bu 4 yöntem ile kilonuzu koruyabilirsiniz! Mutlaka deneyin…

Yorumlar kapalı.