Kızı 5 gündür enkaz altında olan sanatçı Orhan Aydın: Ortada AFAD yok

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Hatay'da yıkılan bir binada enkaz altında kalan kızı Eylem Şafak Aydın’ın hala enkazdan çıkarılmadığını vurgulayarak, “İnsanlar çıkartmak için canla başla çalışıyor. AFAD yok ortada. Vicdanlı ve gönüllü insanlar var. AFAD’ın başlı başına bir afet olduğunu düşünüyorum” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tiyatro ve sinema sanatçısı Orhan Aydın, Hatay’da enkaz altında kalan ve halen çıkartılamayan kızı Eylem Şafak Aydın’a ilişkin gazeteci İsmail Saymaz’a konuştu.

Saymaz’ın paylaştığı videoda Aydın, “Kızım enkazın altında halen. İnsanlar çıkartmak için canla başla çalışıyor. AFAD yok ortada. Vicdanlı ve gönüllü insanlar var. Keşke AFAD’da olsaydı. Ama ben AFAD’ın başlı başına bir afet olduğunu düşünüyorum” dedi.

Aydın, kızının enkaz altından çaıkartılması için sosyal medya hesabından yaptığı çağrılarda, AFAD, deprem bölgesindeki yetkililer, eski milletvekilleri, ve dostlarından yardım istediğini ancak çağrıların yanıtsız kaldığını vurguladı.

Saymaz’ın “Tiyatrocu Orhan Aydın’ın yönetmen kızı Eylem, beş gündür enkaz altında. Dört gün boyunca bir vinç tedarik edilemedi. Şimdi bir ses bekleniyor” notuyla paylaştığı videoda Orhan Aydın, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Kızım enkazın altında halen. İnsanlar çıkartmak için canla başla çalışıyor. AFAD yok ortada. Vicdanlı ve gönüllü insanlar var. Keşke AFAD’da olsaydı. Ama ben AFAD’ın başlı başına bir afet olduğunu düşünüyorum. Çünkü eğitimsiz canı gönülden destek evren ama eğitimsiz insanlar. Organizasyon yok, koordinasyon yok. İlde hiçbir koordinasyon yok maalesef. Burada yapılan çalışmayı da politik ayrım gözetmeksizin yan yana gelen vicdanlarını, onurlarını birleştiren insanlar yaptıkları bir çalışma olarak görüyorum. Tamamen gönüllü olarak yaptılar. Halen yapıyorlar. Yardım istedim. Ben buraya gelmeden onlara tweet atmıştım. Gelemiyordum çünkü. Niğde’de yoldan dönmüştüm araçla gelmek için. Bir gün sonra uçakla İstanbul’dan gelemeye kalktım. Bu sefer de Sayın Recep Tayyip Erdoğan Adana’ya geleceği için 6 saat Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçağım kalkmadı. İndim 6 saat sonra. 9 saatte de Adana’dan buraya geldim. Bütün bu zaman diliminde AFAD’a, buradaki yetkililere, eski milletvekili dostlara, arkadaşlara kim varsa hepsinden yardımlar, destekler istedim. Ama buraya geldim heyhat hiçbir şey yoktu. Bir tane dozer çalışması vardı yalnızca. Sonra organize olduk bu vicdanlı insanların sayesinde bu hale geldik.”

Kızı 5 gündür enkaz altında olan sanatçı Orhan Aydın: Ortada AFAD yok

Yorumlar kapalı.