Kızılcık Şerbeti dizisi konusu ne, uyarlama mı? Kızılcık Şerbeti oyuncuları kimler?

Show TV ekranlarının yeni dizisi Kızılcık Şerbeti, ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Yapımcılığını Faruk Turgut'un üstlendiği ve her Cuma akşamı izleyici karşısına çıkacak olan dizi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, Kızılcık Şerbeti konusu nedir, uyarlama mı, oyuncuları kimler? İşte Show TV'nin yeni dizisi Kızılcık Şerbeti konusu ve oyuncu kadrosu…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Show TV ekranlarının yeni dizisi Kızılcık Şerbeti, ilk bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Yönetmen koltuğunda Ketche’nin oturduğu dizi, konusu kadar oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekti. Barış Kılıç, Evrim Alasya, Sıla Türkoğlu ve Doğukan Güngör gibi isimleri buluşturan dizi, aynı doğrulara fakat farklı kültürlere sahip iki ailenin çocukları Doğa ve Fatih’in evlenmesiyle yaşanan çarpıcı olayları konu ediniyor. Dizi yayınlanan tanıtımlarıyla sosyal medyada da gündem olmuştu. Peki, Kızılcık Şerbeti konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Show TV’nin yeni dizisi Kızılcık Şerbeti hakkında tüm merak edilenler…

Kızılcık Şerbeti dizisi konusu ne, uyarlama mı? Kızılcık Şerbeti oyuncuları kimler?

KIZILCIK ŞERBETİ KONUSU

İyi eğitimli, realist ve modern bir kadın olan Kıvılcım (Evrim Alasya), eşinden boşandıktan sonra dimdik ayakta kalmış, iki kızını da inandığı değerler doğrultusunda yetiştirmiştir. Küçük kızı Çimen (Selin Türkmen) henüz liseye devam etmekte, büyük kızı Doğa (Sıla Türkoğlu) ise üniversitede diş hekimliği okumaktadır.

Kıvılcım’ın tek isteği çocuklarının ileride başarılı ve mutlu olmalarını görmektir. Doğa’nın daha üniversiteye girdiği ilk yıl erkek arkadaşıyla evlenmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Kıvılcım, hayatının şokunu kızının kocasının ailesiyle tanışmasında yaşar.

Doğa’nın kocası Fatih’in (Doğukan Güngör) ailesi oldukça muhafazakar bir ailedir. Kızının hayata bu kadar farklı bakan bir aileyle yapamayacağını düşünür. Doğa ise aşklarının her türlü farklılığın üstesinden geleceğine inanmaktadır. Kızılcık Şerbeti; doğruları aynı, yöntemleri farklı olan iki uç aile arasında kalan bir aşk hikayesidir.

Kızılcık Şerbeti dizisi konusu ne, uyarlama mı? Kızılcık Şerbeti oyuncuları kimler?

KIZILCIK ŞERBETİ OYUNCU KADROSU

Senaryosunu Melis Civelek’in kaleme aldığı Kızılcık Şerbeti’nin oyuncu kadrosunda Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sıla Türkoğlu ve Doğukan Güngör’ün yanı sıra;

Settar Tanrıöğen, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Aliye Uzunatağan, Feyza Civelek, Ceren Yalazoğlu Karakoç, Emrah Altıntoprak, Feray Darıcı, Selin Türkmen, Özlem Çakar, Oral Özer, Rahimcan Kapkap, Serkan Tınmaz, Tuana Gizem Uzunlar yer alıyor.

ÖMER ÜNAL (BARIŞ KILIÇ)

Ömer, Abdullah Ünal’ın kardeşidir. Ünal Şirketler Grubu’nun yurt dışı yatırımlarının başındadır. Ömer abisine göre daha iyi eğitim almış, yurt dışında okumuştur. Karısı Sema’yla, genç yaşta babasının zoruyla evlenmiş, bu evlilikten Metehan adında bir oğlu olmuştur. Ömer modern yaşama uzak kalmamıştır ve bazı konularda abisi gibi düşünmüyordur. Zaman içinde Sema ve Ömer arasındaki eğitim ve görüş ayrılıkları baş edilmez bir hal alır ve Ömer boşanmak istediğini söyler. Ömer yapı olarak, herkese karşı saygılı olan, iş hayatında adaletli olmayı ilke edilmiş, oğluna düşkün, iyi bir babadır. Aile fertlerine saygıda asla kusur etmeyeceği gibi, kendini de asla ezdirmez ve kimseden lafını esirgemez. Kıvılcım’la karşılaşması, onun için de hayatının sınavı olacaktır.

KIVILCIM ARSLAN (EVRİM ALASYA)

Kıvılcım, hakim bir baba ve ev hanımı bir annenin büyük kızları olarak dünyaya gelir. Babası Kıvılcım’ın üniversiteden mezun olmasını göremeden vefat edince, ailenin tüm sorumluluğu Kıvılcım’a kalır. Kıvılcım’ın annesi Sönmez fedakâr bir kadın olmasına rağmen pek sevgini gösteremeyen dominant bir kadındır. Çalışma hayatına, İstanbul’un en köklü ve iyi okullarından birinde lise müdürü olarak devam etmektedir. Meslek hayatındaki duruşu ve okuldaki disiplini sağlamasıyla nam salmıştır.

Kıvılcım için hayat prensiplerden ibarettir. Oldukça düzenli, sistematik ve dakiktir. Kariyerinde yükseldikçe, mesleği onun kimliği olmuştur. Dolayısıyla, evinde de bir öğretmen gibidir. Doğa ve Çimen adında iki kız çocuğu sahibi olmuştur. Eşi Koray, zaman içinde Kıvılcım’ın otoritesinin boyunduruğunda olmaktan sıkılır ve boşanırlar. Kıvılcım, kendisini ailesine ve öğrencilerine adarken, hayatını kariyerinde yükselmek üzerine planlar. Çocukları için istediği tek şey ise, iyi eğitim almaları ve çalışıp kariyer sahibi olmalarıdır.

ABDULLAH ÜNAL (SETTAR TANRIÖĞEN)

Abdullah, Ömer’in abisidir. Ömer ve Abdullah şirkette hisse olarak eşit olsalar da, ailevi yapılarında hiyerarşi olduğundan, ailenin en büyüğü ve söz sahibidir. İyi bir aile babası ve babacan bir adamdır. Eşine çocuklarına bağlı, başarılı bir adam olmasının yanında tam bir aile reisidir. Son söz onundur, saygı onun kırmızı çizgisidir. Herkesin fikrine saygı duyarken, kendininkine de duyulmasını bekler.

DOĞA KORKMAZ (SILA TÜRKOĞLU)

Doğa, Kıvılcım’ın büyük kızıdır. Annesi gibi idealist ve çalışkandır. Annesinin müdür olduğu okuldan birincilikte mezun olmuş, dişçilik fakültesini tam burslu kazanmıştır. Annesinden herkes gibi o da çekinir. Annesi onun için çok kıymetlidir, onun üzülmesine asla razı olmadığından Fatih’le birlikteliğini önceleri gizler. Ama Fatih’e olan aşkı o kadar ağır basar ki, annesinin ne diyeceğini umursamadan onunla evlenir.

PEMBE ÜNAL (SİBEL TAŞÇIOĞLU)

Pembe, Abdullah’ın eşi ve üç çocuğunun annesidir. Abdullah’la görücü usulü evlenmiş ama ona aşık olmuştur. Pembe için hayat kocası ve çocuklarından ibarettir. Evlatlarından, mutluluğu için fedakarlık yapmaktan kaçınmaz. Yapıcı, güler yüzlü, titiz, tertipli bir kadındır.

FATİH ÜNAL (DOĞUKAN GÜNGÖR)

Fatih, Abdullah’ın en küçük oğlu ve babasının en kıymetlisidir. Saygılı, efendi bir kişiliktir. Abisi Mustafa’nın aksine iş konularında daha aktif ve akıllıdır. Doğa’ya aşık olup evlendiğinde, babasının onayını almak onun için önemlidir.

ALEV ARSLAN (MÜJDE UZMAN)

Kıvılcım’ın uçarı kız kardeşidir. Bir organizasyon firmasının sahibidir. Kıvılcım ne kadar ayakları yere basan biriyse, Alev bir o kadar hercaidir. Neşeli, eğlenceli, esprilidir. Hayata farklı pencereden bakan, birçok şeyi ciddiye almayan bir yapısı vardır. Ona göre her şey basittir. Sözünü esirgemez, aklına ilk geleni söyler.

Kızılcık Şerbeti dizisi konusu ne, uyarlama mı? Kızılcık Şerbeti oyuncuları kimler?

Yorumlar kapalı.