Kolombiya Devlet Başkanı, oğlunun gözaltına alındığını duyurdu: Müdahale etmeyeceğim, hukuk özgür bir biçimde işlesin

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro'nun oğlu Nicolas Petro'nun 'para aklama' ve 'yasadışı zenginleşme' iddiasıyla gözaltına alındığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gustavo Petro, "Müdahale etmeyeceğim, hukuk özgür bir biçimde işlesin" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kolombiya Başsavcılığı, Devlet Başkanı Gustavo Petro‘nun oğlu Nicholas Petro‘nun ‘para aklama’ ve ‘yasadışı zenginleşme’ iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Reuters’ın haberine göre, başsavcılık, bugün sabah saatlerinde bir açıklama yaparak, Nicolas Petro’nun hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

MART AYINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Atlantico bölgesinde siyasetçi olan Nicolas Petro, hakkında mart ayında açılan soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını söylemiş, uyuşturucu kaçakçılarından, kendilerini babasının barış çabalarına dahil etmek için para aldığı iddialarının asılsız olduğunu savunmuştu.

Soruşturma kapsamında Nicholas Petro’nun eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez de gözaltına alındı. Carmen Vasquez’e de ‘para aklama’ ve ‘kişisel veri ihlali’ suçlamaları yöneltildi. Daysuris del Carmen Vasquez, daha önce yerel basına verdiği bir demeçte, diğer yolsuzluk iddialarının yanı sıra, uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan iki kişinin Nicholas’a babasının kampanyasına dahil edilmek için para verdiğini ileri sürmüştü.

PETRO: MÜDAHALE ETMEYECEĞİM, HUKUK ÖZGÜRCE İŞLESİN

Konuya ilişkin X (Twitter) hesabından açıklama yapan Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, çocuklarından birinin hapishaneye girdiğini görmenin acı verici olduğunu, ancak başsavcılığın her şeyin kanuna göre yürüyeceği konusunda güvence verdiğini belirtti. Petro, “Başsavcıya da ifade ettiğim gibi; kararlarına karışmayacağım ya da baskı yapmayacağım. Hukuk, özgür bir biçimde işlesin” ifadelerini kullandı.

Gözaltı işlemlerinin bugün yerel saatle 6.00 sıralarında gerçekleştiğini ifade eden Başsavcılık da “Daha önce bahsi geçen suçlar için suçlama yöneltilecek ve özgürlüğü kısıtlamaya yönelik önlemler talep edilecek” dedi. Buna göre, Başsavcılık, ilgili mahkemeden iki şüphelinin atılı suçlardan tutuklanmasını talep edecek.

Kolombiya Devlet Başkanı, oğlunun gözaltına alındığını duyurdu: Müdahale etmeyeceğim, hukuk özgür bir biçimde işlesin

Yorumlar kapalı.