Konya’da barınaktaki köpek katliamında istenen ceza belli oldu

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin başına vurarak öldürdüğü anlara ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan 2 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan Murat Bacak ve Sefa Çakmak hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler büyük tepki toplamıştı.

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü’nün görevden alındığını duyurmuştu.

4 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Sözcü’de yer alan habere göre; Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucu şüpheliler Murat Bacak ve Sefa Çakmak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. O kişilerle ilgili istenen ceza da belli oldu.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki elindeki kürekle köpeğe vurarak ölümüne neden olan sağlık teknisyeni Murat Bacak ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak hakkında ‘Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkmaları bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BARINAĞI ÖVMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti dönüşü uçakta, Bitlis’te kuduz köpeğin 11 yaşındaki Mustafa Ertekin’i ısırması ve çocuğun hayatını kaybetmesi olayının sorulması üzerine şöyle konuşmuştu:

“Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek.

Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var.”

“ASLA RIZA GÖSTERMEYİZ”

Erdoğan, vahşet görüntülerinin basına yansıması üzerine de, “Hayvanlar da bize Allah’ın bir emanetidir. Onlardan elbette istifade edeceğiz ama asla eziyet

Konya’da barınaktaki köpek katliamında istenen ceza belli oldu

Yorumlar kapalı.