Köpeğiyle birlikte denizin ortasında iki ay boyunca mahsur kaldı: Çiğ balık yiyerek hayata tutundu

Avustralyalı Shaddock adlı denizci, kötü hava koşulları nedeniyle teknesi hasar alınca köpeğiyle birlikte tam 2 ay boyunca denizin ortasında mahsur kaldı. Çiğ balık yiyerek ve yağmur suyu içerek hayatta kalan adamın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralyalı bir denizci, köpeğiyle birlikte 2 ay boyunca denizde mahsur kaldıktan sonra kurtarıldı.

BBC’nin aktardığına göre doktor, çiğ balık yiyerek ve yağmur suyu içerek hayatta kalan 51 yaşındaki Tim Shaddock’un sağlık durumunun “stabil ve iyi” olduğunu bildirdi.

Shaddock ve köpeği Bella, Nisan ayında Meksika’dan Fransız Polinezyası’na gitmek üzere yola çıktı. Yolculuk başladıktan birkaç hafta sonra tekne, çıkan fırtınada hasar aldı. Kötü hava nedeniyle karayla ve civardaki gemilerle iletişim kuramayan Shaddock ve Bella, okyanusta mahsur kaldı.

İkiliyi bu hafta Kuzey Pasifik Okyanusu’nda sürüklenirken bir helikopterin bulmasının ardından bir trol teknesi tarafından kurtarıldılar.

Avustralya’da yayın yapan 9News’un aktardığına göre teknedeki doktor, Shaddock’un durumun iyi olduğunu söyledi.

Haberde, Shaddock’un sakalının çok uzadığı ve kilo verdiği belirtildi.

Shaddock, “Sadece dinlenmeye ve iyi yemeğe ihtiyacım var çünkü uzun süredir denizde yalnızım. Onun dışında sağlığım iyi” dedi.

Shaddock ayrıca teknesinin gölgeliğinde oturarak güneşten korunduğunu belirtti.

Balıkçı teknesi, Shaddock’u Meksika’ya götürecek. Burada muayene edilecek olan Shaddock, gerek görüldüğü takdirde hastanede tedavi görecek.

Köpeğiyle birlikte denizin ortasında iki ay boyunca mahsur kaldı: Çiğ balık yiyerek hayata tutundu

Yorumlar kapalı.