“Koronavirüs bizi teğet geçecek” demişti… Oytun Erbaş: Bu hükümet olmasaydı akademisyen olamazdım

Koronavirüsün Türkiye'yi teğet geçeceği iddiası nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, yaptığı yeni bir yorumla yine gündeme bomba gibi düştü. Erbaş, "Bana 'pazarcıdan bilim adamı mı olur' dediler. Halka anlaşılır şekilde açıklama yapıyorum, bu nedenle kıskanıyorlar. Biz Anadolu çocuğuyuz. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deneysel Tıp Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş, TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’ün konuğu oldu.

2 yıl önce yaptığı “Koronavirüs çekik gözlü insanlarda görülüyor. Türk ırkı etkilenmez. Bizi teğet geçecek” sözleriyle gündem olan yeni çıkışıyla çok konuşuldu. Erbaş, “İnsanlar neyi eleştiriyor biliyor musun? Bu kadar pragmatik şeyleri halka anlatmam röpteşambırlı doktorların işine gelmiyor. Mesela bir laf söyler, ne dediği anlaşılmaz doktorun. Bu adam ne diyor. Halka anlaşılabilir şeyler söylüyor. Ondan zaten kıskançlık.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün Vuhan’da ilk ortaya çıktığı zaman “Koronavirüs çekik gözlü insanlarda görülüyor. Türk ırkı etkilenmez. Bizi teğet geçecek” diyen Erbaş, “Pişman mısınız?” sorusuna yanıt verdi.

İddialarının arkasında olduğunu söyleyen Erbaş, “Kesinlikle öyle oldu. Dünyada ölüm oranlarına baktığınızda dünya ortalamasının altındayız.” dedi.

“KESİNLİKLE GENETİK BİR COĞRAFYA VAR”

Latinlerin virüsten çok etkilendiğini, Katar’ın hiç etkilenmediğini belirten Erbaş, “Burada kesinlikle genetik bir coğrafya var.” ifadelerini kullandı.

Erbaş, “Virüs yaşlıları öldürüyor bu net. Her virüste bu oluyor. O zaman bir makale çıkmıştı. Ben bunu aktardım. O makale siyah ve beyaz ırkların daha az etkileneceğini söylüyordu. Ben de ırklara göre farklı olacağını söyledim. Biz çeşitli bir ırkız. O nedenle çok ağır bir ölüm oranı beklemediğimi söyledim” diye konuştu.

“YÜZÜME ÖKSÜRÜN”

Koronavirüsü deneyimlemek için salgının ilk döneminde doktor arkadaşlarının yanına gittiğini söyleyen Erbaş, “Yüzüme öksürün” dediğini aktardı. Hastalanmaktan korkmadığını söyleyen Erbaş, bunu deneyimlemek istediğini söyledi.

“ÖYLE BİR ŞANSIMIZ YOKTU”

Mevcut hükümetle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Erbaş, “Mesela bana ‘Pazarcıdan bilim adamımı olur’ demişlerdi. İşte ailesi varlıklı, iyi okullarda okumuş, dil bilen… Hep böyle marketing olan… Giyimi kuşamı iyi olan… Onlar farklı böyle çay tutuşu, kadeh kaldırışı…. Biz öyle değiliz. Biz Anadolu’dan gelmişiz bir şeyler yapmaya çalışan çocuklarız. Hep kendi emeğimizle bir yere gelmeye çalışan çocuklarız. O çocuklara hep dur dediler. Eğer bu hükümet olmasaydı bizim öğretim üyesi olma şansımız yoktu.” diye konuştu.

“Koronavirüs bizi teğet geçecek” demişti… Oytun Erbaş: Bu hükümet olmasaydı akademisyen olamazdım

Yorumlar kapalı.