KPSS soruşturmasından ilk detaylar: Cemaat dershanesinde eğitim gören 21 adayın cevapları tamamen aynı

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddialarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, bir cemaate yakınlığıyla bilinen bir dershanede yapılan deneme sınavındaki soruların bazılarının iptal edilen KPSS’deki soru kitapçığında yer aldığı tespit edildi. Ayrıca, aynı dershanede eğitim alan öğrencilerden 21’inin KPSS’deki yanıtlarının bire bir aynı olduğu belirlendi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yediiklim Yayınevi’ne ait soru kitapçığındaki sorulara yer verildiği iddiaları üzerine Devlet Denetleme Kurulu’nca (DDK) soruşturma başlatılan ve bugün iptal edilen KPSS’nin incelenme sürecinden yeni bilgiler geldi.

T24’ün haberine göre, DDK uzmanlarının yürüttüğü soruşturmada, olayın perde arkasında organize bir yapı olup olmadığı araştırılırken, incelemeler çerçevesinde adı ve yeri gizli tutulan bir dershanenin deneme sınavında da KPSS’de sorulan soruların yer aldığı ortaya çıktı.

Tarikat bağlantısı

Söz konusu dershanenin halen devlette etkin olarak faaliyet yürüten ve önemli kurumlarda görev yapan mensupları bulunan bir tarikatla bağlantısının bulunduğu tespit edildi. Tarikat bağlantısı olduğu belirtilen dershanede devam eden incelemelerde, burada eğitim gören ve söz konusu KPSS’ye giren 21 adayın cevap kağıtlarındaki yanıtların bire bir aynı olduğu belirlendi. DDK uzmanlarının soruşturmayı bu yönüyle derinleştirdiği öğrenildi.

Bu arada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte başlatılan soruşturmayla ilgili olarak DDK Başkanı Yunus Arıncı’dan sık sık bilgi aldığı kaydedildi.

 

 

KPSS soruşturmasından ilk detaylar: Cemaat dershanesinde eğitim gören 21 adayın cevapları tamamen aynı

Yorumlar kapalı.