Kraliçe 2. Elizabeth için yeni bir dönem başlıyor: Artık yalnız gezemeyecek

Son birkaç haftadır doktorlarının uyarısıyla önce baston kullanan, ardından alkollü içki alışkanlığını bırakan son olarak da İrlanda gezisini iptal eden Kraliçe 2. Elizabeth için yeni bir dönem başlıyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yine geçen hafta hastanede bir gece geçirdiği belirtilen 2. Elizabeth, bundan böyle kraliyet görevlerine yalnız başına katılmayacak. Bunun yerine program hazırlanırken yanında kıdemli aile üyelerinden biri daha yer alacak.

Bu kısa aranın ardından Kraliçe 2. Elizabeth, Windsor Şatosu’ndaki konutundan online bağlantılarla daha hafif görevlerine döndü. Fakat kraliyet ailesi de son gelişmeler üzerine yeni bir çalışma modeline geçmeye hazırlanıyor. Böylece artık 95 yaşına gelen Kraliçe’nin önceden belirlenmiş bir programa katılamaması halinde oluşacak hayal kırıklığı da önlenmiş olacak.

Kraliçe 2. Elizabeth, geçen pazar günü alışıldığı üzere kiliseye ayine gitmedi. The Times of London gazetesinin haberine göre Kraliçe’nin önümüzdeki günlerde katılması planlanan etkinliklerde yer alıp almayacağı ise şu anda belirsizliğini koruyor.

Bazı kaynaklar da Kraliçe 2. Elizabeth’e bazı etkinliklerde diğer kıdemli aile üyelerinden birinin ya da birkaçının eşlik etmesinin alışıldık olduğunu savundu.

95 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, geçen hafta doktorlarının önerisiyle çok sevdiği alkollü içkiyi hayatından çıkardı. Son olarak da yine doktorların önerisiyle bugün yapacağı Kuzey İrlanda gezisini iptal etti.

Bütün bunların yanı sıra Kraliçe 2. Elizabeth ile ilgili ilginç bir gelişme daha yaşandı. Yaşını almış insanlara yönelik içeriğiyle bilinen The Oldie dergisinin her yıl kayda değer kişilerin yaşam boyu başarılarını onurlandırmak için verdiği Yılın Yaşlısı Ödülü’ne bu yıl Kraliçe 2. Elizabeth’in değer görüldüğü açıklandı. Fakat Kraliçe, bir kez daha yıllara meydan okuyarak “İnsan hissettiği yaştadır” dedi ve ödülü geri çevirdi.

Kaynak:  Hürriyet

 

Kraliçe 2. Elizabeth için yeni bir dönem başlıyor: Artık yalnız gezemeyecek

Yorumlar kapalı.