Kraliçe Elizabeth geleneksel Noel yemeğini iptal etti

İngiltere'de salgın nedeniyle önlemler artırılırken, Kraliçe II. Elizabeth geleneksel Noel öğle yemeğini iptal ettiğini duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekim ayında bir süre hastanede tedavi gören ve sağlık sorunları yaşayan 95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, ailesiyle birlikte yiyeceği geleneksel Noel yemeğinde bulunmayacak.

Kraliçe, rahatsızlığı nedeniyle bir süre Londra’nın merkezindeki özel King Edward VII Hastanesi’nde tedavi görmüştü. Aralarında Kuzey İrlanda seyahatinin de bulunduğu programlarına katılamayan Elizabeth’e, doktorları bir süre dinlenmesini tavsiye etmişti.

Kraliçe Elizabeth, daha sonra basının karşısına çıkmış ve İngiltere Genelkurmay Başkanı General Sir Nick Carter’ı kabul etmişti.

İngiltere’de yeni ortaya çıkan Omicron varyantı ve corona virüs salgınındaki vaka sayıların rekor hızda artmasıyla birlikte Elizabeth her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve yakın aile üyeleriyle yediği Noel öncesi öğle yemeğini iptal etti.

Kraliçeyi virüs tehlikesinden korumak için yapılan tavsiyeler doğrultusunda alındığı düşünülen iptal kararı saray tarafından resmen açıklanmasa da kıdemli bir saray çalışanı tarafından duyuruldu.

Kaynak: NTV

Kraliçe Elizabeth geleneksel Noel yemeğini iptal etti

Yorumlar kapalı.