Kritik zirvenin detayları ortaya çıktı: İmamoğlu Kılıçdaroğlu’na isteğini açıkladı

Gazeteci İsmail Saymaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmenin detaylarını anlattı. Saymaz, ikili arasında CHP Genel Kurultayı'nın ne zaman yapılması gerektiğine ilişkin görüş ayrılığının bulunduğunu söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci İsmail Saymaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında CHP’nin Olağan Genel Kurultayı’na ilişkin görüş ayrılığının söz konusu olduğunu söyledi.

Saymaz’ın aktardığına göre, Ekrem İmamoğlu, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerden önce CHP’de geniş çaplı bir yeniliğin olması gerektiğini savundu.

Sözcü TV’de Can Coşkun ile Haber Masası programında konuşan İsmail Saymaz şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde İmamoğlu, ‘Ben bu değişime önderlik yapabilirim’ dedi. Ancak  İmamoğlu, değişimin yerel seçimden önce ve bir önce yapılması gerektiğini savundu. Genel başkan dahil tüm yönetim kadrolarında değişim sürecinin önünün açılmasının talep etti. Yerel seçime yeni bir CHP ile girilmesini istedi. Kılıçdaroğlu ise Büyük Kurultay’ın yerel seçimlerden sonra yapılmasını istedi.”

Kritik zirvenin detayları ortaya çıktı: İmamoğlu Kılıçdaroğlu’na isteğini açıkladı

Yorumlar kapalı.