Küf lekelerinden 5 dakikada kurtulmak mümkün! Küf lekelerine kesin çözüm!

Daha çok duvarlarda ortaya çıkan küf lekeleri, görüntüsüyle rahatsız ederken insan sağlığı için de oldukça zararlıdır. Eğer siz de evinizdeki küf lekelerinden kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki 8 doğal yöntem sayesinde bu sorunu çözebilirsiniz.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genellikle nemli bölgelerde ortaya çıkan küf lekeleri kötü bir görüntüye neden olur. Duvarların yanı sıra, ev eşyalarının ayakları, eski kıyafetler ya da pencere diplerinde de küf lekeleriyle karşılaşabiliriz.

Hava koşullarının yanı sıra, düzenli bir temizlik yapılmadığı taktirde küf sorunu ortaya çıkabilir.

Eşyaların üzerindeki kötü görüntünün yanı sıra, insan sağlığını da tehdit eden küf lekelerinden kurtulmak için bazı pratik yöntemler var. Üstelik, bu yöntemler tamamen doğal.

KÜF LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Peki, halı, kumaş, yatak odası ve kıyafetlerimizde ortaya çıkan küf lekelerinden nasıl kurtuluruz? Halktv.com.tr’de yer alan içeriğe göre; küf lekelerine karşı savaş açmak çok kolay…

KÜF LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

İşte evinizde yapabileceğiniz 8 doğal yöntem ile küf lekelerinden kurtulmanın yolu…

Klor

Küf lekesinden kurtulmak için 1 bardak ılık su içinde 1 kaşık klorlu ağartıcıyı çözdürün. Karışan sıvıyı, bir sprey şişesi içinde kullanabilirsiniz.

Küf lekesinin olduğu bölgeye birkaç defa püskürtün ve bir bez yardımıyla lekenin üzerinde dairesel hareketler çizerek temizleyin.

Klorlu ağartıcı kumaş ve halı için etkilidir. Açık renkli kumaşlarda ve kıyafetlerde de kullanılır.

Sirkeli su

Bir kap içinde bir fincan sirke ile bir bardak sıcak suyu karıştırın.

Dolap içi, duvar yüzeyi ve halıda oluşan küf lekelerinin üzerine bu karışımı dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık nemli bir bezle lekenin üzerini temizleyebilirsiniz.

Bu yöntem duvar, koltuk, dolap içi veya kanepe altlarında oluşan küf lekelerinde etkili olabilir.

Limon suyu ve tuz

Koyu renkli elbiseler ve yastık kumaşlarında oluşan küf lekeleri için bu yöntem kullanılabilir. Lekenin üzerine bir miktar limon suyu dökün. Ardından sofra tuzu ile bölgenin üzerini kapatın. Tuz, kumaşta oluşan lekeleri çözecektir.

Ilık bir bezle lekeli bölgeyi temizledikten sonra sorundan tamamen kurtulabilirsiniz.

Karbonat ve beyaz sirke

Bir kapta bir paket karbonat ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Bu karışımı sprey şişe içine alarak kullanabilirsiniz.

Banyo duvarında oluşan küf lekesinin üzerine karışımı sıkarak 10 dakika kadar bekletin. Bekleme esnasında leke kendiliğinden akacaktır. Akan lekeleri nemli bir bezle alın ve en son sıcak su ile duvarı temizleyin.

Sirke ve deterjan

Halının üzerinde ya da altında oluşan küf lekesine bir iki kaşık çamaşır deterjanı dökün ve üzerine de beyaz sirkeyi sprey ile püskürtün.

Bir süre bekledikten sonra ıslak bez ile bölgeyi temizleyin ve kuruması için bekleyin. Bu yöntem ile halılarda meydana gelen küf lekesi ortadan kaldırılır.

Diş macunu

Temizliğe başlamadan önce ilk olarak küf kalıntılarını yüzeyden alın. Daha sonra eski bir diş fırçası üzerine bir miktar diş macunu sıkın ve küf lekesi olan bölgeyi fırçalayın.

Fırçalama işlemi bitince yaklaşık 5 dakika bekleyin.

Sıcak sudan geçirilen bez ile duvardaki küf lekelerini yok etmeye başlayabilirsiniz.

Sabun

Küfün olduğu bölgeye bir miktar sıvı sabun döküp nemli bezle silin.

Sert kumaş ve dokularda ise kalıp sabunlardan yararlanabilirsiniz. Halı, kaban, koltuk gibi zeminlerde kalıp sabun kullanmak küf lekeleri için etkili olacaktır.

Boraks

Borik asidin kısaltılmış hali olan boraks, özellikle kumaşlardaki küf lekelerinin çıkarılması için kullanılabilir.

Deniz suyunda bulunan boraks, oldukça eski bir yöntem. Eczane veya aktardan temin edilebilecek boraksı su ile karıştırın. Küflü çamaşırların üzerine sürdükten sonra, çamaşırları makinede yıkayın ve küf lekelerinin çıktığını rahatça görün.

Küf lekelerinden 5 dakikada kurtulmak mümkün! Küf lekelerine kesin çözüm!

Yorumlar kapalı.