Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden “Kız Kulesi” açıklaması

Sosyal medyada tarihi Kız Kulesi'nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Restorasyon çalışmalarının sürdüğü, 2023 yılında tarihi değerine uygun şekilde bir anıt eser ve müze olarak hizmet vereceği" vurgulandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden sosyal medyada tarihi Kız Kulesi’nin yıkıldığına yönelik paylaşımlar üzerine açıklama yapıldı.

Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 1940’lı yıllarda Kız Kulesi’nde yaşanan yangın sonrasında betonarme eklenti yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Betonarme eklenti, alanında uzman isimler olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. Feridun Çılı, Han Tümertekin ile İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan, yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar ve yine danışman hocalarımızın kontrolünde hazırlanan projeler doğrultusunda evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmı yapıdan uzaklaştırılmakta, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Restorasyona ve Kız Kulesi’ne ilişkin tüm belgeler ve gelişmelerin https://kizkulesi.com sitesinden paylaşıldığına yer verilen açıklamada, “2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yaşında, Kız Kulesi, tarihi ve abidevi değerine uygun şekilde, bir anıt eser ve müze olarak hizmet verecektir.” denildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden “Kız Kulesi” açıklaması

Yorumlar kapalı.