Kutu açıldı! İlk ekran altı kameralı katlanabilir telefon Galaxy Z Fold3 tanıtıldı

Samsungun bugün düzenlediği Unpacked etkiliğinde yeni nesil katlanabilir telefonlarını tanıttı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katlanabilir telefon modelleri her geçen gün yaygınlaşmaya devam ederken bu konuda yürütülen çalışmaların başında gelen marka olan Samsung ilk nesil telefonlarını bundan birkaç sene önce tanıtmıştı. Tarihler 11.08.2021 i gösterdiğinde ise 3. Nesil telefonlarının Unpacked etkinliğinde tanıttı en dikkat çekici model olarak karşımıza çıkan model ise Galaxy Fold3 oldu.

Kutu açıldı! İlk ekran altı kameralı katlanabilir telefon Galaxy Z Fold3 tanıtıldı

Samsung Galaxy Z Fold3 özellikleri

Şirketin popüler katlanabilir serisinin 3. üyesi olan Galaxy Z Fold3, Samsung‘un ilk ekran altı kameralı modeli olarak karşımıza çıkıyor. Böylelikle bu modelde çentik veya delik olmadan daha temiz bir çerçeveyle ekran görüntüsü sunuyor. Ekran tarafından devam edersek  önceki modellerden alışık olduğumuz çift panel ile karşılaşıyoruz. Bunlardan içerideki 7.6 inç boyutunda ve 2560 x 1440 çözünürlüğe sahip esnek dinamik OLED. İnç başına düşen piksel yoğunluğu (PPI) 374 olan telefon, aynı zamanda 120Hz ekran tazeleme hızını destekliyor. Panelin altında ise 4 Megapiksel ekran altı kamera yer alıyor.

Telefonun dış yüzeyindeki ekran ise 6.2 inç dinamik OLED. HD+ çözünürlüğe sahip olan panel, 387 PPI. Samsung, buraya 10 Megapiksel olan ikinci bir ön kamera konumlandırmış. Ancak ekran altı yerine delikli (punc-hole) kamera  tasarım tercih edilmiş. Ekranlar, Corning Gorilla Glass Victus ile korunuyor.

Samsung Galaxy Z Fold3, 16mm kalınlığa sahip. Telefonun ağırlığı ise 271 gr. Parmak izi okuyucusu ise yandaki güç düğmesine konumlandırılmasıyla kullanıcılara ergonomik bir kullanım sunuyor.Bu telefonda bir başka dikkat çeken özellik ise suya dayanıklı ilk katlanabilir telefon olması.

Kamera konusunda Samsung Galaxy Z Fold 3, üçlü kamera dizilimiyle beraber geliyor. Bunlar; 12 Megapiksel ultra geniş lens, 12 Megapiksel dual piksel ana kamera ve 12 Megapiksel OIS destekli telefoto kamera.

Qualcomm Snpadragon 888’den güç  alan Samsung Galaxy Z Fold 3, 12GB LPDDR5 RAM ile geliyor. Depolama tarafında ise 256GB UFS 3.1 teknolojisine yer verilmiş. 4400 mAh büyüklüğünde bir pil kullanan cihaz, 25W kablolu, 10W’a kadar da kablosuz şarj olabiliyor. Aynı zamanda ters şarj teknolojisi de bu telefonda kendisine yer bulmuş. Renk tercihleri konusunda da siyah, yeşil, gümüş olmak üzere üç farklı seçenek bulunuyor.

Kutu açıldı! İlk ekran altı kameralı katlanabilir telefon Galaxy Z Fold3 tanıtıldı

Kutu açıldı! İlk ekran altı kameralı katlanabilir telefon Galaxy Z Fold3 tanıtıldı

Yorumlar kapalı.