KYK kredi ve burs ödemeleri ne zaman yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yükseköğretimde okuyan vatandaşlara burs veya kredi imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada KYK burs ve kredilerine zam yapıldığı ve bu sene aylık 650 lira ödeme yapılacağı duyurulmuştu. İlk ödeme ise ocak ayı içerisinde yapılacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK tarafından sağlanan burs veya krediyi almaya hak kazanan öğrenciler, ocak ayı içerisinde geçmişe dönük olarak toplu ödeme alacak.

KYK BURS VE KREDİ KAÇ PARA OLACAK?

2021 yılında lisans öğrencilerine aylık olarak 650 lira, yüksek lisansa 1300 lira ve doktora öğrencilerine ise 1950 lira kredi veya burs ödemesi yapılacak.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

KYK kredi ve burs ödemeleri ne zaman yapılacak?

Yorumlar kapalı.